jedrek_471 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Witam moja Megane ma przejechane 160 tyś km i olej był w niej wymieniany do 150 tyś co 30 tyś km według książki serwisowej . Słyszałem że w modelach po 2010r. zostały te śilniki poprawione pod względem obracania panewek a mój egzemplarz jest wyprodukowany po 2011r. Pytanie moje brzmi czy myśleć powoli zapobiegawczo o wymianie na nowe. Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2018 przez jedrek_471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No to jeśli słyszałeś, że są poprawione to czemu myślisz o wymianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek_471 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ponieważ to jest opinia pojedynczej znanej mi osoby a chciałbym to skonfrontować na forum użytkowników którzy tymi autami przejechali pewną ilość kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 W rodzinie mam Clio III dCi 86 KM z 2006 roku, samochód kupiony został z przebiegiem 90 tyś km i niestety właśnie co 30 tyś km była wymiana oleju wg książki serwisowej. Od momentu zakupu co 12-15 tyś km zalewany syntetyk, dziś dobija 205 tyś km i nic się nie dzieje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek_471 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Ja zamieżam wymieniać co 10 tyś , ten elf co jest zalecany nie jest taki drogi w porównaniu z castrolem którego wcześniej do audi wlewałem Edytowane 19 Stycznia 2018 przez jedrek_471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi