ROBRAT Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam jako że auto na gwarancji to jak się ma to do samodzielnej wymiany filtra powietrza?można? lepiej nie ruszać? a jak można to na taki OEM czy coś dobrego markowego?czysta ciekawość bo chcę do niego zajrzeć w najbliższym czasie.Producent przewiduje 60kkm lub chyba 4 lata to wg. mnie następne przegięcie jak z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Zgadzam się z przegięciem w kwestii przebiegu/czasu - ja robiłem po 15 kkm (w ASO, bo też mam na gwarancji). Ja to robiłem w ramach przeglądu, dając swoje części (kupiłem OEM), ale myślę, że nie ma problemu z samodzielną wymianą - to chyba jeden z prostszych tematów. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja bym wymienił ale na oryginał żeby w razie czego nie wzbudzić podejrzeń na przeglądzie http://www.renault-czesci.pl/Filtr-powietrza-Megane-III-Scenic-III-oryginal-R(3,183,131).aspx Ten powinien pasować. Na wszelki wypadek napisz do sprzedawcy z VINem żeby mieć 100% pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja wymieniłem sam. To raptem 2 śrubki. Nie idzie tego zepsuć. Założyłem filtron o taki miałem od reki. Pasował jak należy. Po 30 tys mój filtr był czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja co 3-4 miesiące wyjmuję czarny filtr ( u mnie to kilka tys km), a Wy po 15-30 tys km Chciałbym zobaczyć jak wygląda taki filtr po książkowych 60 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Pełna zgoda, te 60 kkm to zupełny bezsens, ja po prostu z lenistwa >>robię<< to przy okazji przeglądu auta i u mojego dotychczasowego mechaniora w cenie przeglądu mam wymianę wszystkich podstawowych filtrów, więc niejako wymiana samemu miałaby rację bytu li tylko pomiędzy przeglądami (ale nie chce mi się ). Szczerze mówiąc, to jest to jedna z tańszych rzeczy i nie wiem co tu producent chciał "zaoszczędzić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dużo zależy od regionu w którym auto jeździ mój był rok u dealera we Wrocławiu tam przetoczył 16kkm obece ma 20kkm ale sprawdzę jak się trochę ociepli i wymienię~może ktoś ma orientację ile za taki filt wołają w ASO samo kupno,no chyba że w motoryzacyjnym jakiś mann albo coś podobnego sobie wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Bierz purfluxa, bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A jednak pokusiło mnie i zajrzałem do niego hmm 20kkm ani on dobry ani zły!wiadomo przybrudzony.Pierwszy raz spotkałem się żeby na filtrze od strony ssącej naklejona była około 8mm gąbka i to właśnie ona jest brudna żeberka wydają się być ok,filtr jest producenta; mann filter; oczywiście logo renault które musi narobić zamieszania bo gdyby coś to Panie Pan miał filtr nie orginalny itd. itp. znalazłem orginał na aukcji za 45zł z przesyłką czekam tylko na potwierdzenie czy podpasuje,bo w rozpisce nie było uwzględnione 1,2Tce a 1,4 i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 2 godziny temu, ROBRAT napisał: może ktoś ma orientację ile za taki filt wołają w ASO samo kupno Ode mnie chcieli 97 zł za filtr więc kupiłem go sam, a za wymianę przy okazji serwisu wzięli 14,39 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi