pbet Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 I od 2008, II od 2012, III od 2014. Rozpoznasz po przodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Zmiany faz są w wakacje. Także w 2014 masz i fazę II jak i III, a w 2012 masz fazę I i II. Inna sprawa, że nie można mówić o radiu z I fazy że ma dane funkcje, bo było kilka modeli tych odbiorników. Było zwykle, było z Bluetooth, było Arkamys i było Bose. Na pewno II faza jak i III faza też miało nie jedno radio. Może być tak tańsze radia miały ubogą obsługę BT, a droższe rozbudowaną. Większość użytkowników ma raczej te tańsze opcje, i jakoś nie chce mi się wierzyć, że nowsze modele mają gorsze radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) A to nie jest tak, że funkcje są/mogą być te same we wszystkich radiach (oczywiście mam na myśli wszystkich, posiadających np. Bluetooth), a co i jak działa zależy od oprogramowania? Ew. od pilota, który poprzez swoją zmienność w efekcie w III fazie wyewoluował do sensownego kształtu. Dla mnie w sposobie obsługi radia z fazy I i fazy III nie było różnicy - mam na myśli obsługę telefonu poprzez BT (pilot był inny i tu można by polemizować, ale zbyt krótko jeździłem fazą I, żeby stwierdzić coś więcej). PS: podczas wizyty w ASO, pytałem w styczniu '18 o aktualizację oprogramowania w radiu, niemniej na zadane w kontrze pytanie odnośnie tego czy coś się dzieje - a nie dzieje się nic złego - stwierdzono, że jak tak, to lepiej nie ruszać. No to zostawiliśmy, niemniej wg mnie występuje oprogramowanie nowsze od tego co mam (auto z kwietnia 2016). Edytowane 12 Lutego 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi