marekkon Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Witam, Od dłuższego czasu wyświetla się SERVICE i komunikat "awaria elektroniki". Po podłączeniu do komputera w ASO stwierdzono, że czujnik pedału hamulca jest do wymiany. Za naprawę zaśpiewali sobie ponad 300 zł. Mogę sam go wymienić (oryginał kosztuje 99zł) tylko nie wiem czy po wymianie trzeba go jakoś "skalibrować" z komputerem. W ASO wspomnieli, że "trzeba nowy czujnik nauczyć" - o co tu chodzi? Czy faktycznie trzeba go skalibrować, czy walnęli ściemę, żeby naciągnąć na naprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Nie trzeba nic kalibrować, ale należy przedtem odłączyć akumulator. Przy wkręcaniu w gnieździe należy mieć lekko wciśnięty pedał hamulca. Może będzie trzeba skasować błąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkon Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy645 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Jest możliwe że trzeba będzie mu ustawić skok żeby nie okazało się że "tłoczek" czujnika zwiera przed nacisnięciem pedału. Ściągałem parę razy pedały i zdarzyło mi się że trzeba go było ustawić. "Tłoczek" jest na zapadkach należy go wyciągnąć a potem przy wciśnięciu pedału hamulca sam powinien się ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Światła stopu palą mi się ciągle, próbowałem wyciągać ten "tłoczek" ale bez zmian. Po wyjęciu czujnika stopu i odłączeniu od kostki, światła stopu dalej są zapalone. Czy nie powinny one zgasnąć , bo nie wiem czy kupować czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Myślałem, że kalibracja jest zakończona, bo kolega podziękował. A czy może ktoś wie w mojej sprawie, tj. Czy po wypięciu kostki z czujnika, stopy powinny świecić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 5 godzin temu, trewre napisał: X Nie REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 x Dzięki. No to mam większy problem, bo moje cały czas świecą. Więc jutro kurs do mechaniora i może to nie być za przyjemne. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Sprawdź czy po wyjęciu bezpiecznika świateł stop będą dalej świeciły. Bezpiecznik jest w kabinie. Masz system ESP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Tak, lampy stopu świecą po wyjęciu bezpiecznika stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trewre Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Problem rozwiązany przez elektryka samochodowego. Przepalone kostek świateł tylnych, chyba poprzez wypalenie wskutek zamontowania "mocniejszych żarówek (dwuwłókowych niby tylko +5W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banzu Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Hej wczoraj po wymianie plynu hamulcowego pokazal mi sie blad eketroniki po podpieciu pod kompa sa takie bledy moze ktos mi podpowie od czego zaczac szukanie usterki niemam zadnych choinek swiatla swieca ok nie pali sie stop, z gory dzięki za pomoc REGULAMIN - 5.6 Pisownia - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Czujnik hamulca do wymiany. Może być również problem w jego połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 22 minuty temu, banzu napisał: niemam zadnych choinek swiatla swieca ok nie pali sie stop, To znaczy, że światła STOP nie świecą? Jakoś ten post napisany mało gramatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banzu Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Hej Mialem na mysli ze wszytko swieci poprawnie nie ma sytuacji takich jak np swiecenie sie stopu bez naciskania na niego, nie robi się choinka czy zwarcia REGULAMIN - 5.6 Pisownia - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi