lol19pl Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Ja wymieniłem, wrzucam, może się komuś to przyda. Żarówki to w16w dokładne parametry żarówki, którą ja wybrałem to "LED W16W T15 15SMD 10W 6000K". Koszt jednej to 18zł, oczywiście na polskim portalu aukcyjnym. Żarówki nie oślepiają, mają białe światło. Liczyłem, że będą lepiej oświetlać drogę do tyłu (dla kamery cofania) i białe światło jest faktycznie może trochę lepsze, ale na pewno nie ma większej różnicy niż 5%. Ogólnie jeśli mam komuś polecać, to polecam kupić o troszeczkę niższej temperaturze barwowej niż 6000k, ponieważ te trochę wchodzą w błękitny kolor i moim zdaniem są bardziej niebieskie niż przednie ledy. Tutaj po lewej zwykła, oryginalna, po prawo led: Tutaj już obydwa led: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1342 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Podbiję do tematu - Czy wymiana tych żarówek jest prosta i dam radę sam to zrobić pod domem czy jednak lepiej oddać to komuś? I drugie pytanie, jakie żarówki polecacie? Wolałbym użyć jakieś markowe, bo już raz miałem przygodę z parowaniem lamp w Megane 3. Na szczęście szybko to zauważyłem i wyjąłem szkodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 bez problemu zrobisz to sam pod domem - max 15 min na obydwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 W tylnych lampach do zaro ??? Żarówek cofania są bardzo krótkie i trudno się je wyciąga z klosza. Ja kupiłem chińskie, które są krótsze niż szklane. Moje zdecydowanie mocniej świecą i białym światłem. W nocy to dają jak przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1342 Opublikowano 11 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Orientuje się ktoś czy te żarówki będą bez problemu działały? - https://allegro.pl/oferta/zarowka-p21w-osram-led-drl-jazdy-dziennej-canbus-9746948359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 nie będą bo to P21W a muszą być W16W... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Zalecam sprawdzenie rodzaju żarówek przed zakupem. U mnie, w kombi, nie ma zgodnie z instrukcją W16W tylko LED wbudowany w lampę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 bo w kombi jest led z tyłu też na pozycji i stopach chyba REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Żarówki są tylko w cofaniu i kierunku. Internetowa instrukcja mówi o W16W a są P21W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi