FRANUS90 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Witam Taki problem: Czy jest możliwość połączenia telefonu z Meganką przewodem stereo- mini jack? mam tylko takie wyjście z panelu w megance. Gdy podłączam telefon na wyświetlaczu ciągle jest, że szuka szuka.... Jakieś podpowiedzi? Pozdrawiam Franek- megane 3 coupe 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Przewodem, o którym wspominasz (ale tam chyba jest zwykły jack) można wpuścić do radia muzykę/dźwięk z telefonu (wejście AUX). Komunikat szukania telefonu na radiu oznacza próbę połączenia się poprzez Bluetooth. Edytowane 13 Marca 2018 przez konwil Suplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANUS90 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Dziękuję z aodpowiedż. Ale mój problem jest taki, że gdy radio przełączam na tryb aux i mam telefon podpięty tym kabelkiem do samochodu cały czas jest komunikat o szukaniu i nie chce znaleźć :( kabel 100% sprawn. Jakieś sugestie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Wrzuć fotkę radia i wejścia AUX. No i podstawowe pytanie. Czy w telefonie puściłeś jakiś dźwięk w trakcie tego szukania? Edytowane 20 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANUS90 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Radio jest takie: wejście na czincze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A którym przyciskiem przełączasz na AUX? Jeśli TEL to tak jak pisze @konwil wyszukujesz urządzenie bluetooth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANUS90 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 przełączam przy kierownicy, takim który zmienia na RADIO- CD- AUX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 A telefon jaki? Bo Apple ma 4 kable mini jack.A reszta 3 i 2 kable. Ale może być kiepski kabel bo raz tak miałem że w jednym głośniku grał a drugi już nie grał. Pomogło kupienie innego kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANUS90 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 telefon właśnie Iphone, czyli sugerujesz spróbować na innym kabelku? A kojarzycie czy jeśli mam tą wersję radia jak na zdjęciach to auto jest wyposarzone w Bluetooth? Czy może mieć takie przyciski na radiu, ale nie ma tej funkcji? Pytam gdyż, nie mogę wejść w ustawienia BT,..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Jeśli na radiu masz przycisk TEL, to wg mnie służy on do połączenia z telefonem, przy pomocy Bluetooth. Oprócz teggo, na pilocie przy kierownicy powinieneś mieć zieloną i czerwoną (przekreśloną) słuchawkę pod przyciskiem MUTE, jn.: W okolicach lusterka wstecznego powinieneś zobaczyć maskownicę od mikrofonu (wygląda jak mały głośnik/nawiew). Wówczas raczej na 100% masz w samochodzie Bluetooth. Edytowane 20 Marca 2018 przez konwil Korekta językowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Te radio ze zdjęcia ma BT na 100%.Mikrofon jest w podsufitce między lampką a lusterkiem wstecznym kierowcy.Trudno go nie zauważyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRANUS90 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 okej, to jest to wszystko, ale nie można wejść w ustawienia BT... czyli nie można się połączyć z telefonem... Jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Ja wchodzę w BT/AUX przez przycisk Radio/CD na panelu radia.Telefon musisz wcześniej sparować.Na pewno jest taka funkcja w ustawieniach.Na forum powinna być instrukcja do tego radia RadioSat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Może faktycznie jest problem z Iphonem, jak masz więc możliwość - spróbuj z innym. Sprawa jest naprawdę intuicyjna - nie wiem jak biegły jesteś w takich sprawach - bo mnie udało się to zrobić podczas jazdy samochodem w mieście (oczywiście w przerwach w jeździe, podczas korka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi