Adammo Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Czołem, Tak się śmiesznie składa, że na własne życzenie ubiłem moją pompkę do spryskiwaczy zalewając letni płyn kilka dni temu, a dzisiaj, przy -11, zupełnie o tym zapominając, chciałem ją uruchomić. Jako, że niedawno udało mi się nieco usprawnić beznadziejne dysze spryskiwaczy, wymieniając je na te od Fluence oraz zakładając zaworki zwrotne, pytanie do Was: czy ma ktoś pojęcie o nieco mocniejszej pompce, którą można plug&play zainstalować w Megane III PhIII? Moje modyfikacje zdają egzamin, ale nadal przydałoby się choć trochę większe ciśnienie płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Będziesz raczej odkrywcą nowego rozwiązania. Temat mocniejszej pompki pojawia się w wątku o spryskiwaczach mgłowych. Na razie bez rozwiązania. Może jeśli we Fluence te dysze były w standardzie to jest tam inna pompka? Trzeba by się zorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Z Fluence jest tylko jeden mały problem, brak spryskiwacza tylnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adammo Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Nie za bardzo, Fluence to sedan, ma spryskiwacze tylko z przodu, a co za tym idzie pompka ma tylko jedno wyjście, a nie jak Megane dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A jakieś inne modele np. Laguna, Espace? Powinny być wydajniejsze bo dłuższa droga do tylnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adammo Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Na iparts znalazłem wykaz gdzie była montowana taka pompka jak w MIII: https://www.iparts.pl/czesc/pompka-spryskiwacza-szyby-czolowej-topran-720299,0-301-720299-189299.html Nie wiem na ile się to pokrywa z rzeczywistością, ale bazując na tym, skoro to samo pchali do Citroena C8, to raczej obala Twoją tezę, niestety. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Pompka jak odtaje to pewnie ożyje. Ja tak miałem. Mocniejsze pompki są do spryskiwaczy reflektorów. Wygląda identycznie, ale układ rozdzielacza należałoby pozamieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adammo Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Wstawiłem do garażu, 22 stopnie. Zobaczymy, stoi od godziny. Za jakiś czas sprawdzę. Jest może jakiś bezpiecznik od tej pompki? Dobra, fałszywy alarm, odmarzła i działa. Edytowane 18 Marca 2018 przez Adammo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 A już myślałem, że będzie wymiana i eksperymenty z czymś lepszym (również jestem ciekawy). PS: @Adammo masz garaż z 22 st. CELCJUSZA?? Nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adammo Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Szeregówka z wbudowanym garażem. Ogrzewana jak każdy inny pokój. A z pompką tak czy siak chętnie poeksperymentuję, o ile znajdzie się jakaś warta uwagi, nie wymagająca przeróbki połowy samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 To nieźle - ja mam w podziemnym ca. +10 st. C w obecnych warunkach, ojciec w wolnostojącym ze 2-3 stopnie więcej niż na zewnątrz - niektórzy to w mieszkaniach nawet 22 nie mają W kwestii pompki - z chęcią przeczytam refleksje i ogólnie wszelkie przemyślenia, bo ja również nie jestem pod wrażeniem siły spryskiwania. Zwłaszcza z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi