valkron18 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam. Jako że pogoda ostatnio dopisuje od paru dni jeżdżę w końcu z otwrtym dachem (megane ii cc 2004 rok). Dzisiaj na parkingu spotkała mnie przykra niespodzianka. Kiedy chciałem zamknąć dach komputer wywalił mi kominikat "Dach auf/aus benden". Pomoglo zgaszenie całkowite silnika i uruchomienie go ponownie. Jednak mam wrażenie że to zapowiada kłopoty. Czy ktoś się z czymś takim spotkał ? W całym internecie nie mogę nic na ten temat znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Jak chcesz wiedzieć więcej to może ślad po tym zdarzeniu został w komputerze i odczytasz go CLIPEM. Ponadto w dziale PLIKI masz instrukcje serwisowe (3 części) do diagnostyki dachu w megane II CC. Może przy okazji jak będziesz na CLIPIE to zmienisz język na angielski. Wtedy komunikaty będą chociaż brzmiały mniej "wrogo" Po Poznaniu jeździ gościu z CLIPEm, poszukaj go na OLX (z pół roku temu za całą diagnostykę z wydrukami(plikami) brał 80zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valkron18 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Hmm w sumie błędy mogę zczytać sam bo posiadam "komputerek bluetooth" na gniazdo obd z allegro. Martwi mnie tylko to że nawet na niemieckim interneci nie mogę nic znaleźć na temat treści tego błędu. A tak pytanie z innej beczki. Gdy stanie się coś z dachem to pozostaje ASO ? Wydaje mi się że taki "zwykły" mechanik/elektryk nie da rady nic zrobić przy dachu naszych megi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Przed chwilą, valkron18 napisał: "komputerek bluetooth" Mam wątpliwości czy ten komputerek podglądnie dach. Silnik tak, ale dach nie wiem, sprawdź. Bynajmniej jak go masz, to nim też zmienisz język na angielski (tematy o tym są na forum). Co do naprawy dachu to myślę, że ASO też głównie będzie operować CLIPEm i procedurami z instrukcji serwisowych - jakiejś kreatywności bym tam nie oczekiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi