tomek_b Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam Mam problem z klimatyzacją - nie działa, pewnie jak wszyscy tu piszący Nie włącza się kompresor, nie wiem gdzie szukać bezpiecznika, a może jak w mojej Megance II wystarczyło wymienicic sprzęgiełko kompresora x x x x x x x x x x x x REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 W module z bezpiecznikami pod maską jest bezpiecznik od siłownika sprężarki o zmiennej pojemności. Bezpiecznik oznaczony numerem 17. W dziale pliki masz schemat bezpieczników do megane III. Warto też sprawdzić jaką masz sprężarkę, czy ze sprzągłem stałym czy elektromagnetycznym. Ciśnienie w układzie masz prawidłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_b Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Ciśnienia w układzie nie sprawdzałem, ale klima była nabijana jakieś 2 lata temu a jak dostać się do tych bezpieczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Weź najpierw sprawdź czy masz ciśnienie w układzie. Wciśnij lekko zawór i sprawdź czy jest czynnik. Bo jak jest pusto to masz przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_b Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Byłem w jakimś tam warsztacie i stwierdzili, że uszkodzony jest czujnik ciśnienia (nr kat 921361722R), podobno jest gdzieś bardzo głęboko i trzeba zdejmować zderzak żeby się do niego dostać. Czy w tych modelach zdarzały się takie awarie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi