zibi7 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam. Potrzebuję usunąć komunikat "skontroluj układ hamulcowy, abs, esp, oraz pomarańczową kontrolkę z serwisu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam. Najpierw usunąć przyczynę błędu ( np jeśli pokaże błąd czujnika ABS - wymienić ) później po usunięciu przyczyny komunikaty znikną. Auto podpinane było pod komputer? Jeśli tak to jakie pokazało błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 "skontroluj układ hamulcowy" - sprawdź stan płynu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi7 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Auto było podpięte pod komputer odczyt z komputera: DTC 4031D0 -obwód czujnika prędkości koła przedniego lewej strony - stały Próbowałem na własną rękę usunąć usterkę.. Ale się nie udało Chodzi o to, że mam przegląd i nie zdążę usunąć usterki przed przeglądem. Czy jest jakaś inna możliwość usunięcia komunikatu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 12 godzin temu, zibi7 napisał: Czy jest jakaś inna możliwość usunięcia komunikatu??? raczej nie bo szwankuje ci prawdopodobnie czujnik ABS w kole (lub wiązka/wtyczka). Jak było podpięte pod kompa to trza było się połączyć z ABSem i zobaczyć czy ten czujnik w ogóle reaguje czy zrywa połączenie czy co się dzieje. Nawet jak to skasujesz to jak tylko ruszysz to od razu błąd się wyświetli a z błędem ABS obecnie raczej ci nikt nie podbije :S (chociaż mi się udało parę dni temu podbić przegląd z lampą pasażera z wersji UK ;D - nie w sceniku co prawda ale...). Diagnosta stwierdził, że dziś mam od niego prezent ale mam lampę wymienić jak najszybciej :DDDD Za to kolega był tydzień temu i diagnosta nie chciał mu podbić przeglądu (inna stacja) bo miał "czek endżajn'a". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi7 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Auto było podpięte pod komputer odczyt z komputera: DTC 4031D0 -obwód czujnika prędkości koła przedniego lewej strony - stały Próbowałem na własną rękę usunąć usterkę.. Ale się nie udało Chodzi o to, że mam przegląd i nie zdążę usunąć usterki przed przeglądem. Czy jest jakaś inna możliwość usunięcia komunikatu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 ehhhhhhhh pisałem już że NIE MA. Bo licznika całego nie zakleisz przy przeglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Sprawdź wiązkę / wtyczkę czujnika. Może się rozłączyła lub pękła. Jak nie to wymiana czujnika. Jak wszystko będzie dobrze to błąd powinien sam zgasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Nie zostaje ci nic innego jak umówić się z mechanikiem i zrobić przegląd, którego twoje auto prawdopodobnie nie przejdzie lecz dostaniesz kwit na 2 tygodnie (tyle masz czasu żeby usunąc usterkę i przyjechać na ponowne badanie które kosztuje 20 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi7 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Przepraszam ale przez pomyłkę wkleiłem ten sam post Z wtyczka mi już próbowałem i nic najprawdopodobniej czujnik abs Diagnostyka sam wsiada do samochodu i sam sobie wjeżdża na płytę diagnostyczna więc nie ma możliwości by nie zauważył komunikatu o hamulcach. Zastanawiam się czy sprawdzają na przeglądzie abs...? Bo hamulce działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 56 minut temu, zibi7 napisał: Zastanawiam się czy sprawdzają na przeglądzie abs...? Bo hamulce działają. Nie sprawdzają bo nie mają jak ale jak zobaczy błąd to Ci nie podbije. Na 99,9%. Tym bardziej, że ABS w autach produkowanych od 1.07.2006 jest obowiązkowym wyposażeniem każdego samochodu. Nie bardzo rozumiem czemu tak się czaisz z wyeliminowaniem tej usterki. Jak mi się w MII świecił ABS pojechałem na kompa do majstra i za 50 zł powiedział mi, że mam do wymiany czujnik i wskazał w którym kole. Czujnik kupiłem bez problemu i od ręki w Intercars - nie kosztował majątku, inny majster za parę złotych wymienił i błąd zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Również zachodzę w głowę o co chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Eeee tam. Ciesz się, że to tylko czujnik. Ja musiałem wymieniać silnik pompy ABS bo błąd na początku się sam kasował co pewien czas - a później jak się załączył to nic nie pomagało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi7 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mieszkam za granicą i dojeżdżam autem do pracy, na codzień go potrzebuje. Druga rzecz to koszty naprawy są wysokie. Wiem sam sobie jestem winien. Wiecie jak jest zawsze brakuje czasu i pieniędzy Dziękuję bardzo za wszystkie sugestie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) @zibi7 czasem się nie tłumacz Jak to czujnik to diagnoza 15 minut, zakup 5 minut, wymiana 15 minut. Moje auto też jest w ciagłym ruchu i nie biorę urlopów żeby ogarnąć to i owo. Koszty ok ale znowu... Jak to czujnik to przynajmniej w MII było to nie więcej niż 250 zł ze wszystkim. Może za granicą więcej ale inaczej tam pewnie zarabiasz No cóż. Powodzenia Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi