kemilk Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Co myślicie? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-scenic-1-2-tce-ledy-klimatronic-navi-parktroniki-serwis-zarejestrowany-poznan-ID6zX7J0.html#75cc1aa302 VIN: VF1JZ110649151285 Ogólnie szukam minivana z turbo-benzyną. Miałem Scenica I, miałem II - po której stwierdziłem, że nigdy więcej francuz, przesiadłem się więc na Tourana. Wszystko w dieslu. Teraz nadszedł czas zmiany na benzynę (to postanowione) i właściwie wybór padł na C-maxa. Scenic ma jednak swoje zalety, stąd myśl, że może jednak...? Może wersja III ma szansę zmazać pamięć po megaawaryjnej II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) A co psuło Ci się w "dwójce"? Silnik? Miałeś wersję sprzed 2006 roku? Wg mnie ten konkretny samochód jest fajny i warty zainteresowania, tym niemniej zastanawiam się czy ten akurat silnik nie będzie zbyt słaby (ale to tylko takie przypuszczenie). Wyposażanie masz tu sensowne, przebieg nieduży, pierwszy właściciel, z którym można pojechać do ASO i wszystko zweryfikować. Jeśli masz możliwość, dzwoń, umów się, bo jeśli to okazja, to szybko zniknie. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez konwil Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemilk Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W II (2004, 1.9 dCi) niestety miałem mnóstwo drobnych awarii (hands free, wyświetlacz, sterownik klimy, przetarty przewód paliwowy, notorycznie padające łączniki stabilizatorów - generalnie wszystko chyba co na forum znaleźć można) i jedną główną - dwumasa. Ale fakt, że to mógł być wyjątkowo nietrafiony egzemplarz - możliwe, że z jakąś ukrytą historią. Biorąc pod uwagę to ostatnie - wróciła jednak myśl o Scenicu, bo generalnie to fajne auto jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 SIII jest dużo lepszy jeżeli chodzi o zawieszenie od SII, elektronika też jest spokojniejsza. Co do silnika to się nie wypowiem bo akurat silnik na gnojówkę posiadam (V-Bauer). Ze zdjęć wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi