barman78 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Cześć, Nie wiem czy tegp typu temat się już pojawił na forum, czy nie? Jeżeli tak to będę wdzięczny za link w komentarzu. Co do samego tematu dymienia, jestem właścicielem Renault SCENIC 1,2 TCe od nowości i w sumie nic szczególego się nie działo, aż do lutego tego roku. Na poczate świstało w samochodzi przyruszaniu. Okazało się, że do wymiany jest skrzynia biegów i przy okazji rozrząd - na szczęscie mam przedłużoną gwarancję, więc wszystk oobyło się bezkosztowo, ale i tak z pereprytiami w serwisie. W kwietniu oddałem auto do standardowego corocznego serwisu ( wymiana oleju, filtrów, hamulce - sandard) tylko już przy odbiorze auto zaczeło dymić jak stara syrena z zabogatą mieszanką. Dymienie jasnoniebieski dym i ewidetny smród spalonego oleju ustalo po ok 4 km, ale od tamtej pory pojawia się dymienie, przy ruszaniu, po ponownym odpaleniu cieplego silnika i ewidetnie jest cos nie tak. Serwis twierdzi, ze nic sie nie dzieje. Czy ktoś z Was może miał podobne problemy? Bedę wdzieczny za informację. Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, polską czcionkę i "literówki". Nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas Trochę szacunku dla czytających. REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Może obalali olejem silnik przy spuszczaniu albo nalewaniu świeżego i stąd ten zapach. Sprawdzasz na bagnecie stan oleju co jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Kolego, jedź do innego serwisu. Zgłoś problem, aby został zapisany i miałeś potwierdzenie zgłoszenia problemu. Interweniuj, bo auto masz nowe, mały przebieg a tyle mankamentów?? Żądaj wymiany silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman78 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Problem polega na tym, ze to juz drugi serwis w Krk do Anndory juz nie pojade po tym jak chcieli mi przy okazji wymiany skrzyni wymienić tylne tarcze i łożyska, bo maja teoretycznie 80% zużycia, okazało sie, że jest 50%. U Łyki twierdzą, ze nic sie nie dzieje „komputer nic nie pokazał” (hit) i jak odebrałem auto owszem nic sie nie działo, ale na drugi dzien znowu zaczęło. Juz nie wiem do którego serwisu jechać :/ REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Na drugi dzień znowu zaczęło-napisałeś. Reklamować usługę, żądać wymiany silnika na gwarancji, skoro nie potrafią usunąć usterki. Co będzie za 100.000 km, jak teraz takie kwiatki wychodzą????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Olej był twój czy od nich ? Jak od nich to może wlali zły olej i silnik się delikatnie roszczelnił przez co zaczął palić oliwę (co w silnikach 1.2 niestety się zdarza - większy problem jest w silnikach nissana 1.2 dig-t). Ubytki oleju zauważyłeś jakieś czy nie zaglądasz zbyt często pod maskę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi