marciniooo Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Witam, zmieniłem sobie amory , poduszki i lozyska oraz sprezyny z przodu na kyb . Spręzyny to RH2712. Wg katalogu są ok, a jednak auto stoi dziwnie wysoko. Czy to normalne? Co z tym robić? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 8 minut temu, marciniooo napisał: Co z tym robić? Czekać aż się ułożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) dziwnie wysoko to znaczy co? przód znacząco wyżej niż tył? Na zdjęciu tego nie widać, zrób fotkę boku samochodu Edytowane 8 Maja 2018 przez prezes72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ja widzę ale u mnie po wymianie sprężyn z przodu w takim samym aucie i też KYB 2712 auto wyglądało przez jakiś czas podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Ostatnio wymieniałem u kolegi w w II mk II i stał dość wysoko. Po dokładnej weryfikacji okazało się, że amorki były ze scenica i auto o tyle wyżej stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Ja mam zamontowane sprężyny firmy - Kayaba i tu problem z wysokością z przodu. Wcześniej miałem zamontowane JAMEXy i było super ale chciałem coś lepszego wiec pomyślałem hmmm Kayaba - przecież firma bardzo dobra. Teraz po ponad roku się zastanawiam czy nie wrócić od tych Jamex'ów ponieważ jeżdżę już ponad rok na KAYABA i ani nie spadła wysokość z przodu która wynosi obecnie około - 13,5 cm. Wcześniej miałem koło 10-10,5 na Jamexach. Chyba wrócę jednak do od tych co były bo mnie to trochę denerwuje. W zakrętach też buja na boki ponieważ jak jest wyżej to wiadomi. tylko pytanie czy można do fabrycznego zawieszenia dokupić jakieś sprężyny np: obniżające np. -35mm czy to w ogóle jest sens. Dajcie znać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Jest sens. Kup zestaw Eibach prokit i będzie super. W nic innego się nie baw. http://eibach.pl/sprezyny-obnizajace-eibach-pro-kit-renault-megane-ii-bm01_,-cm01_-e10-75-003-01-22-pi-3336.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 dzięki "Sarna1" ale czy ma ktoś jakie fotki dotyczące wysokości megane ii jak to wygląda na tak obniżonym zawieszeniu. Coraz bardziej się zastanawiam. czy tego nie zrobić. he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_zal Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Witam. Pękła mi końcówka sprężyny z przodu, więc czeka mnie wymiana. Przeglądam sklepy internetowe z częściami samochodowymi, ustawiam parametry mojego auta i wyświetlaja mi się różne typy sprężyn dla mojej meganki. Np. na iParts >>>>KLIK<<<< dla producenta SACHS wyświetla mi kilka modeli 997 908, 997 907, 998 832, 997 909 Jak dobrać odpowiedni rodzaj do mojego auta? Dodam że moja meganka II fl to rocznik 2007 silnik 1.616V benz. 112KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Witajcie Odkopuję temat, bo mam podobnie. Jak kupowałem, sprzedający (w niemczech) wspominał coś o wymianie sprężyn. Po dwóch latach i 30 tyś km stoi tak samo jak stał,( bardzo podobnie jak na aucie autora wątku). W związku z tym mam dwa pytania: 1) czy tylko na wspomnianych Kayabach meganki tak wysoko siedzą, czy jeszcze w przypadku innej firmy jest podobny problem? 2) czy to że przód jest lekko wyżej, auto może być podatniejsze na wiatr boczny? Pytam bo jadąc np. drogą między lasami mogę puścić kierownicę i jedzie jak po sznurku, a ledwo wyjadę na otwarty teren już czuję ściąganie kierą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 5 godzin temu, krzychu83 napisał: 2) czy to że przód jest lekko wyżej, auto może być podatniejsze na wiatr boczny? Środek ciężkości się podnosi to i stabilność gorsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemo Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Witam wszystkich, Wczoraj założyłem sprężyny eibach pro kit (-30/-30 mm). Przód poszedł ładnie do dołu, ale tył coś nie bardzo. Czy to się jakoś ułoży/obniży jeszcze? Tak to wygląda. Tył praktycznie jest taki sam, jak był. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi