Hydrox1992 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam, Chciałbym dowiedzieć się przy jakim przebiegu/wieku powinno wymienić się przewody hamulcowe i jakie? Rozumiem że wymienia się tylko przewody elastyczne znajdujące się przy samych hamulcach? jakie polecacie firmy? Czy da się gdzieś dostać przewody oryginalne Renault poza ASO? Kto produkował przewody na pierwszy montaż? Moje autko 2010 rok produkcji 103k przebiegu - czy to już pora na wymianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Wymienia się jak przewody są skorodowane te sztywne. A wiek i przebieg to zależy na jakim drogach, klimatu itd. Najczęściej koroduje w miejscach mocowania przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydrox1992 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Jasne obejrze czy coś nie skorodowało. A jak z elastycznymi tymi z gumy? Ta guma nie sparciała przez 8 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 3 godziny temu, Hydrox1992 napisał: A jak z elastycznymi tymi z gumy? Ta guma nie sparciała przez 8 lat? Ja staram się wymieniać mniej więcej co 7 lat. Właśnie ze względu na starzenie gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hydrox1992 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dnia 15.05.2018 o 17:37, jack3226 napisał: XXX a jakie przewody kupujesz? Jaka firma? orientowałeś się czy gdzieś idzie dostać oryginały? REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 To była Megane I i jak szukałem to najtaniej wychodziły oryginały w ASO. Ale to było kilka lat temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 A jaki jest klucz do odkręcenie przewodu od zacisku ? Chce kupić klucz hamulcowy ale nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zwykłym kluczem powinno pójść. Nigdy nie miałem problemu z odkręceniem przewodu z zacisku. Inna sprawa przewód -przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazon1985 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Miałeś rację poszło wszystko ładnie. Wymiana gumek i tłoczka za 50zł i wymiana płynu i czuć bardzo dużą różnicę. Trochę pracy jest ale warto. Nawet jakby sprzegło lepiej chodziło mam wrażenie. Odpowietrzanie od pompy lp pp lt pt i zrobione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 3 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 A Megane 2 ph2, po zimie jak wlazłem do kanału to się okazało że z tyłu przewody są w fatalnym stanie, ale przednie przed złączem elastatycznym wcale nie lepsze. Osobiście jestem zdziwiony że one wszystkie są stalowe... ogólnie wymiana to nie jest filozofia ale chodzi o szczegóły bo to Reno, w serwisówkach znalazłem jedynie rozdział 38c ale to jest o wymianie pompy ABS/ESP, a moje pytania: - kolejność odpowietrzenia kół (mam tylko ABS) - czy trzeba odpowietrzyć serwo? - a sprzęgło, z tego co wiem to nie, bo to poboczny układ - są jakieś 'myki' żeby sobie robotę ułatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 (edytowane) Kup sobie zestaw do zarabiania przewodów, określoną ilość rurki do zrobienia instalacji i działaj. Serwo pracuje z podciśnieniem, płynu w nim nie ma i nic się nie odpowietrza, odpowietrzanie zaczynasz od najdalszego zacisku choć to nie jest żadna reguła. Sprzęgło nie zapowietrzy się jeśli po opróżnieniu układu hamulcowego nie będziesz naciskał pedału sprzęgła Edytowane 4 Maja 2024 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 (edytowane) Oki, to już wszystko wiem, dzięki Edytowane 9 Czerwca 2024 przez Rbt86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi