szczepanb Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 byłoby świetnie, jeśli faktycznie to by się udało zrobić inna kwestia, kiedy i czy będzie wsparcie dla carplay (iphone), bo z tego co wyczytałem korzystając z translatora, to działać ma tylko android auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Wojtek_m napisał: Tak ,da się ! Sprawdzona metoda ,mam tak ustawione od 2 m-c i nic się nie dzieje złego z systemem ,auto nie gaśnie podczas postoju . Trzeba zmienić wartość z 0 na 1 jak na ilustracji w linku. Co prawda pojawia sie jakiś error podczas zapisywania ,ale tak ma być , tak było opisane na forum włoskim. Tutaj akurat fota z rosyjskiego + filmik https://www.drive2.ru/l/512519204419665945/ Udało się koledze zainstalować nowy soft 3.3 w swojej megan IV ? Rozumiem ,że wypakowany plik wrzucamy na pena i podpinamy do auta i wszystko leci z automatu ,czy coś trzeba jeszcze podmienić przed wpięciem pendriva ? Udało się. Sukces. I to z wersji 2.2.15.703 a nie z 2.2.19 - ryzyk fizyk był. Powłączane wszystko jak należy - pojawiły się nowe opcje w dev mode od razu AA - ustawione wszystko (wszystkie opcje na activate z SPRV itd co tam chcą) - tyle że nie wykrywają się z telefonem jeszcze trochę się pomęczę zanim pewnie dojdę co jest z czym nie tak i dlaczego może to wina teraz telefonu być... W kwestii aktualizacji: Kopiuj wklej bezpośrednio do pendrive. Włączyłem silnik. Wsadziłem do USB. Wykrył aktualizacje - klikam aktualizuj. Czekać. Czekać. z 5 minut. I gotowe włącza się normalnie system. Automat. (Pamiętać ustawić w nawigacji, na nowo fotoradary i inne dźwięki powyłączać z prędkością) Ogólnie nic się nie zmieniło. Wszystko to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Gratulacje!!! Również za odwagę ;-) Czy zauważyłeś jakieś nieprawidłowości w działaniu? Mam na myśli np. te, o których napisali na hiszpańskim forum w części dot. powrotu z wersji 3.3.16.960 do 2.2.19.300, czyli sterowanie głosowe i linie kamery cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 @dzikuman A wersja map pozostaje ta sama? @daro74Sterowanie głosowe można dodać, a co się dzieje z liniami kamery cofania? Nigdzie nie widzę żadnej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Tak zrozumiałem, że mogą być problemy... z tłumaczenia Google fragmentu strony http://www.foroclub.es/megane4/viewtopic.php?f=420&t=20311 Cytat UWAGI DO ROZWAŻYĆ - sterowanie głosowe i infolinie kamery są ponownie jak przed aktualizacją ... - Wszystkie mapy nawigacyjne zostaną usunięte, ale można pobrać później nowego odcisku palca poprzez zestaw narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 To również to widziałem, ale infolinie kamery niewiele mi mówią :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_m Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 20 minut temu, daro74 napisał: Tak zrozumiałem, że mogą być problemy... z tłumaczenia Google fragmentu strony http://www.foroclub.es/megane4/viewtopic.php?f=420&t=20311 dzikuman straciłeś mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) 42 minuty temu, daro74 napisał: Gratulacje!!! Również za odwagę ;-) Czy zauważyłeś jakieś nieprawidłowości w działaniu? Mam na myśli np. te, o których napisali na hiszpańskim forum w części dot. powrotu z wersji 3.3.16.960 do 2.2.19.300, czyli sterowanie głosowe i linie kamery cofania. Sterowanie głosowe z kierownicy z początku nie działało bo chciał od razu odpalić za pomocą BT telefon. Ale to wynikło pewnie z opcji zmienionej w dev mode z Audio na haptic. Naprawione przez dd4all i działa jak należy. Mapa raczej stara została. Nic się nie zmieniło. Osiedla mojego jak nie było tak i nie ma. - Jutro popatrze za aktualizacją z Rlink może akurat znajdzie się cudem. Poprawione zostały drobne rzeczy na pulpicie - znak kropki temperatury jakiś większy się zrobił. Takie kosmetyki mało zauważalne. Może szybciej zaczął działać ? Jutro jeszcze się będę temu przyglądać. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez dzikuman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 @dzikuman Nie masz kamery cofania? Ja jutro spróbuję, nie mam kabla (na razie) do zmiany komend głosowych, ale jeśli kamera będzie działać, to zakupię, a jak nie to mam cały weekend na powrót do 2.2.19.300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) 23 minuty temu, lol19pl napisał: @dzikuman Nie masz kamery cofania? Ja jutro spróbuję, nie mam kabla (na razie) do zmiany komend głosowych, ale jeśli kamera będzie działać, to zakupię, a jak nie to mam cały weekend na powrót do 2.2.19.300. Brak u mnie od nowości kamery - nie mam jak sprawdzić czy działa czy nie. Co mogę powiedzieć to, że cokolwiek było ustawione w dev mode - to zostaje. Po aktualizacji z 2.2 na 3.3 nie zmienił ekranu powitalnego RS na gt z powrotem ani dodatkowych włączonych ustawień. Wszystko po staremu jest. Grzebiąc w dd4all i dev mode widziałem tam opcje do kamery żeby linie włączyć. Takiego coś kojarzę, że jest na pewno. Są opcje do ustawiania kamery w razie czego. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez dzikuman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 To jest ta kamera cofania po aktualizacji tym plikiem z hiszpańskiego forum czy jej nie ma??? Bo nie wiem czy jutro się bawić w tą aktualizację,żebym pózniej nie musiał szukać pomocy np z kamerą lub czymś innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 @lubowitz78 Podobno kamera jest, ale coś nie tak z liniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Hmmm-coś czyli???? Poza tym co jest nie tak z tym sterowaniem głosowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 @lubowitz78 Zainstaluj to się przekonasz i nam powiesz, chyba że znasz hiszpański, to zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) 4 minuty temu, lubowitz78 napisał: Hmmm-coś czyli???? Podejrzewam, że jeżeli Soft 3.3 był brany z Megane hatchback - a zainstalujesz w Megane kombi lub sedan to mogą być problemy. To tylko moje przypuszczenia - pewnie da się to zmienić i tak. Instalując nowe 3.3 musisz być przygotowany z kabel dd4all w razie czego. Inaczej to jak jazda na łysych letnich po rondzie przy -1. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez dzikuman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi