krisophjanus Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam, zamontowałem niedawno hak, jestem na etapie podłączania gniazda i tu pierwszy problem, jeden z kabli musi zostać doprowadzony do akumulatora i tu też moje pytanie w jaki sposób przedostać się do komory silnika, czy może można wpiąć się w jeden z kabli w skrzynce bezpieczników, widziałem że jest jeden z odpowiednim napięciem z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 4 minuty temu, krisophjanus napisał: widziałem że jest jeden z odpowiednim napięciem Powinien być. Musisz to sprawdzić, czy po symulowanym zamknięciu samochodu napięcie jest tam cały czas. Mówimy o zasilaniu przyczepy campingowej dla złącza 13 pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisophjanus Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Chodzi mi o podłączenie gniazda do przyczepki normalnej, to nie jest gniazdo 13 pinowe tylko chyba 6 lecz według instrukcji jeden kabel musi być podłączony do aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Masz przygotowane gniazdo w bezpiecznikach, wystarczy wpiąć bezpiecznik i podłączyć się pod przewód bodajże bordowy, co jest w progu przy kierowcy. Oryginalna instrukcja renault do wiązki mówi, żeby tamten przewód przeciąć i się w niego wpiąć, a część idącą gdzieś w tył zaizolować. Jak będę w domu to podeślę z instrukcji. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez diablomichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisophjanus Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Ok to super, bo już byłem bezradny, myślałem też by się wpiąć w przewody które są na zdjęciu, czekam na instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Jak coś mam całą instrukcję od hatchbacka i od kolegi z forum do kombi, tylko nie wiem gdzie ją wrzucić. Krok 37 -38, pokazuję, żeby przeciąć przewód i do niego złączką dopiąć się. Ten przewód ze złączką idzie do złącza w haku i ogólnie zasila cały moduł haka. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez diablomichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisophjanus Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Tylko teraz w który kabel się wpiąć bo nie znajduje żadnego, wydaje mi się ze instrukcja mówi ze nie można wypinać się w te ze zwojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 To jeden z tych ze zwojów, taki grubszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dgrfst Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Fluence PH I Mogę potwierdzić, że purpurowa żyła z fioletowym paskiem (ok 2,5 mm2), jest wolna. Żyła, tak jak instrukcja pokazuje, leci wzdłuż samochodu po stronie kierowcy i zakręca w okolicach tylnej kanapy na drugą stronę auta. Ja się wpiąłem na wysokości fotela kierowcy. Podpięta jest pod gniazdo bezpiecznika (puste) w trzecim rządku od lewej, na samym dole. Także dzięki za info, montowałem nie dedykowany moduł oświetlenia haka, a dzięki wskazówkom z forum wyszło schludnie i zgodnie ze sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi