Dawid2017 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witajcie, coś brzęczy mi w podszybiu od wewnątrz przy wjechaniu na dziury i czy wibracjach samochodu. Czy wiecie co to może byc ? Ewentualnie pytanie jak się ściąga wewnętrzne podszybię tj listwę między deską rozdzielczą a szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid2017 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Problem ROZWIĄZANY!! Troche czasu to zajęło aleee to była syrena od alarmu która jest umiejscowiona od strony pasażera w podszybiu od zewnątrz! wystarczy otworzyć maskę, ściągnąc uszczelkę od podszybia, podważyć je bez ściągania (bez odkręcania wycieraczek) i odkręcić syrenę, dodać jakieś wygłuszczenie między elementy jej stelarzu i wszystko złożyc i PO PROBLEMIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 jakość montażu reno. szacun dla klientów, co to wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Raczej jakość pracy serwisu. Zakładając, że pytający ma alarm "fabryczny". Alarm w Megane 3 dostępny był tylko jako akcesorium, dostępne do montażu w ASO. Fabrycznie zamawiało się tylko wyposażenie pojazdu w wiązkę elektryczną do montażu alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 9 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Ja nie narzekam na spasowanie elementów w Megance. Jak dla mnie to wszystko ciasno siedzi I nic nie bije ani nie stuka. Nawet jak to mają inni z półką tylną. Może są przerważliwieni albo niech się na Maybacha przerzucą jak im coś trzeszczy w aucie z segmentu C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid2017 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 No właśnie tak ciasno siedzi, że na każdym kroku wszystko zgrzyta i piszczy ... dodając praktyczny brak wygłuszenia mamy samochód jak z ery lat polonezów.... co do alarmu to powiem tak, syrena jest, hands free też ale w samochodzie brak czujników ruchu więc może to syrena od pikania przy zamykaniu samochodu .... wie ktoś jak wygląda/zachowuje się taki „fabryczny” alarm? Jak go wymusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Apropo tylnej półki bagażnika w M3, tak sztyrka na nierównościach, że nie idzie wytrzymać, ktoś to wygłuszał, podkładał tam coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid2017 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Spróbuj tego mi pomogło i jest teraz super cichutko, podkleiłem to na całej długości plastików z którymi styka się tylna półka. https://allegro.pl/oferta/ctk-anticreak-do-redukcji-skrzypienia-plastikow-7060903763 kupiłem też od nich mate wygłuszającą ale dopiero gdy zrobi się ciepło zaczne nią wygłuszać wnętrze i może maskę także ale z tym sie zastanowie czy to odpowiedni materiał. https://allegro.pl/oferta/gms-dx3-mata-wygluszajaca-pianka-klej-4w1-hit-7196670085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Ja maskę i drzwi + tylne siedzisko już wygłuszyłem, na lato wpadnie bagażnik jeszcze. Faktycznie po wyklejeniu tym nie słychać półki ? Edytowane 10 Marca 2019 przez Krzysiuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid2017 Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 A co dałeś na maskę? Jakieś stp ? Co do drzwi to wygłuszyłem je przed zimą ale coś mi się odkleja mata i słychać ją przy wibracjach auta :/ czego użyłeś i jak się trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 na priv Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi