aro88 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witam, Dopiero co 2 tyg temu odebrałem nową Megankę z salonu, ma przejechane niecałe 200 km, a już mam z nią dziwny problem.... Po wyłączeniu samochodu i odejściu parę metrów drzwi normalnie się blokują i lusterka chowają, ale podświetlenie drzwi oraz deska rozdzielcza i ekran środkowy nie gasną.Cały czas się wszystko świeci, trwa to czasami od 15 - 40 min, a czasami w ogóle nie ma miejsca. Nie wiem od czego to zależy, samochód stoi w garażu, wczesniej miałem tą samą Meganke rok 2017 uboższa wersja i nic sie takiego nie działo.Zgłosiłem już to w serwisie, w przyszłym tyg oddaję auto ,ale powiedzieli ,że pierwszy raz sie z takim czymś spotykają. Może to wersja oprogramowania? Czy ktoś się z takim czymś spotkał? Będę wdzieczny za pomoc pozdrawiam video-1531502259.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 NO to rzeczywiście masz ciekawy przypadek. Przypuszczalnie coś się popierniczyło w sofcie. Jakoś nigdy nie sprawdzałem czy w naszych Megankach jest możliwość ustawienia czasu podtrzymania zasilania na aucie po zamknięciu. W drugim aucie mam w menu możliwość ustawienia czasu podtrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Szukałem w menu czas podtrzymania zasilania po zamknięciu lecz nic takiego nie znalazłem. Po wyśćiu z samochodu normalnie wszystko gaśnie, lusterka się chowają i po chwili na nowo się wszystko zaświeca :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Ciekawe zjawisko, u siebie nigdy nie zaobserwowałem takiej szopki. Tak na 90% to jakiś błąd softu - ciekaw jestem co stwierdzą w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Jestem umówiony do serwisu, na chwilę obecną mówili coś o wgraniu nowego oprogramowania. Będę wiedział coś więcej po wizycie to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 i jak po serwwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 byłem, powiedziano mi że defekt miała akcesoryjna antena ,, płetwa rekina " , wymienili na nową ale po powrocie do domu znów to samo :/, w poniedziałek ponownie jadę auto odstawić do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrh1975 Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 I jak sytuacja po kolejnym serwisie ? W swojej też zauważyłem takie zachowanie... dwa razy Mam ją dopiero tydzień i jeszcze obserwuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 jeśli chodzi o serwis to nie pamiętam ile razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy byłem.dopiero po zgłoszeniu reklamacji w Renault Polska Warszawa nagle serwis w Jaworznie (tam gdzie kupiłem) zainteresował się bardziej problemem, a nawet dostałem auto zastępcze, które wcześniej jak twierdzili mi nie przysługuje.W ostatni pt odebrałem auto z serwisu, który stał tam prawie 2 tyg. w tym czasie zostały zrobione pomiary, przeprogramowano moduł UCH, UPC oraz zegary.Jednak to nie pomogło i Renault PL zwróciło się z prośbą o pomoc do Francji.Po tym została zamontowana żarówka, która została podłączona do jednego z modułów i miałem obserwowac jej zachowanie w momencie gdy zegary będą się świecic. Gdy ponownie wszystko się świeciło po zamknięciu samochodu zamontowana żarówka się świeciła. Dzisiaj zawiozłem auto do serwisu, gdzie mi powiedziano, że prawdopodobnie jest uszkodzony moduł UPC który został zamówiony i mają mi go wymienić.Po wymianie napisze coś wiecej. Foto wspomnianej lampki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 19 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 (edytowane) No patrz obudzili się w ASO jak im RP dupę obrobiło. Auto zastępcze należy się za każdym razem jak jest robiona naprawa w ramach gwarancji - i nie ma znaczenia co jest robione (piszę żeby zaraz ktoś nie wypisywał że tak nie jest). Ciekawe jak będzie po wymianie UPC - myślę że problem zniknie. Edytowane 19 Września 2018 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 20 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 sorry ale pomyliłem się wymienili moduł UCH a nie UPC. Dziś odebrałem samochód i bede obserwował z czasem dam znać czy jest już wszystko ok niestety dalej to samo, wymiana modułu UCH nic nie pomogło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Aha - czyli dalej lipa - na całe szczęście u mnie nic takiego nie ma miejsca, no ale żeby takie jaja były to już jest żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 30 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dla mnie jest zagadką jak producent auta może nie wiedzieć co się dzieje z jego produktem.... Jeżeli nie są wstanie naprawić auta powinni je wymienić na egzemplarz bez wady produkcyjnej a ten rozłożyć i sprawdzać element po elemencie i dojść co jest problemem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro88 Opublikowano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Pietrek337 masz rację, też jestem takiego zdania, niestety rzeczywistość jest inna :/ .Dziś znów auto oddałem na serwis mają wymienić radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Te ich naprawy prze wymienianie przypadkowych elementów to są kpiną. Najgorsze jest to że nie bardzo mamy jak z nimi walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi