franas85 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witajcie. W mojej meganie 1.2 tce 130KM slychać jak turbo gwiżdże. Najbardziej wydaje mi sie ze dzwiek nasila sie przy delikatnym przyspieszaniu. Ten typ tak ma czy mam zacząć sie martwić ?? REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zdecydowanie ten typ tak ma. Moje turbo gwiżdże od nowości, a już za niedługo 30k km stuknie. Nic się nie dzieje. Inne Meganki spotkane podczas spacerów też gwiżdżą :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franas85 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 No to troche mnie uspokoiles. juz myslelem ze mam na turbo skladac. REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Mam dokładnie to samo szczególnie przy niskich prędkościach to słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SATCH Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Cześć, ten typ tak ma. Możesz sprawdzić czy uszczelka gumowa znajdująca się przy podszybiu pod maską czasem Ci nie spadła. Ja po wizycie w serwisie (wymiana oleju i filtrów) zauważyłem że znacząco gwizdanie bardziej słychać. Po podniesieniu maski okazało się że guma zsuneła się w większej części na silnik. Po zamontowaniu, gwizadanie ucichło to poziomu jak od nowości... Generalnie polecam radyjko i tryb sport non-stop, mniej wkurza pogwizdywanie turbiny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franas85 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Dziś oddałem auto na dorobienie kluczyka, oraz zgłosiłem kilka uwag + właśnie gwiżdżące turbo. Zobaczymy co powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Cytat Generalnie polecam radyjko i tryb sport non-stop, mniej wkurza pogwizdywanie turbiny ;) Ja polecam modulowany dźwięk Alpine A110 Odkąd to sobie włączyłem wzrosło mi spalanie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi