Felipe94 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Panowie Megane 2003. Mam problem z ruchomym oparcie fotela, przy mocniejszym hamowaniu jest to wkurzające , oparcie przesuwa sie wraz z moimi plecami. Oddaje fotel do regeneracji, aczkolwiek jak naprawic ten problem żeby wreszcie było sztywno ? Czy tapicer samochodowy powininen sobie z tym poradzic? Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi, przeszukalem forum ale nie trafilem na zadowalajaca odpowiedz i sugerowanie koszta REGULAMIN 5.6 literki PL 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów odpowiednich w działach... - przeniosłem mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jak tapicer rozbierze obicie to powinno być widać co jest uszkodzone. Nie znaczy to, że tapicer Ci to np. pospawa - wszystko zależy od uszkodzenia. Nie wiadomo też czy uszkodzenie da się naprawić. Po zdjęciu tapicerki zobaczysz co jest grane i wtedy dopiero coś będzie wiadomo. Może okazać się, że lepiej kupić jakiś używany fotel (ze steraną tapicerką) i przełożyć jego stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Za te ruchy oparcia odpowiada podobno wyrobiona zębatka w mechanizmie fotela. Sprawdź czy oparcie lata gdy fotel jest w położeniu "0" tzn oparcie jest pionowo. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felipe94 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 #Adamerio. Ok sprawdze. Miałeś tak ? słyszałes o tym zeby to było naprawialne ? REGULAMIN 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Nie wiem jak mocno "lata" u Ciebie - u mnie wygląda to tak że oparcie chodzi minimalnie przód/tył w każdym położeniu poza pionowym - tylko w tym stanie jest idealnie sztywne. Wyciągałem kiedyś fotel z auta, jednak jest to grubsza sprawa - trzeba ściągać wszystkie plastiki + materiałowe obicie ja nie miałem na to czasu więc porzuciłem jak narazie ten temat. Dowiedziałem się tylko że odpowiada za to wyrobiona zębatka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi