Astreuz Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam. Posiadam renault megane przedlift z 2009 roku. Mam pewne zapytanie do was, czy w tych megankach były montowane fabryczne autoalarmy? Gdy zamykam auto i składają się lusterka to na środku pod światłami awaryjnymi jest taka czerwona lampka, która za jakiś czas znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 W standardzie nie było. Dioda o której piszesz to dioda od centralnego zamka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ok dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Dla kompletu informacji rzucam cytatem z instrukcji: Cytat Lampka kontrolna informująca o zablokowaniu elementów otwieranych nadwozia Po włączeniu zapłonu, lampka kontrolna wbudowana we włącznik 4 informuje kierowcę o stanie zablokowania elementów otwieranych nadwozia: – lampka zapalona oznacza, że elementy otwierane nadwozia są zablokowane; – lampka zgaszona oznacza, że elementy otwierane nadwozia są odblokowane. Przy blokowaniu drzwi, lampka kontrolna świeci się, po czym gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Witam chciałbym się dołączyć do pytania u mnie to wygląda tak że jak zmieniłem poduszkę amortyzatora to zobaczyłem że mam syrene a moje pytanie jest czy można to sprawdzić czy działa i jak a drugie pytanie mam czy potrzeba go aktywować clipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br501 Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Można to sprawdzić tak. Otwierasz szybę, wychodzisz z auta, zamykasz, otwierasz klamką od wewnątrz. Alarm powinien zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 a nie jest to "syrena" od HF czyli piknięcia gdy odchodzisz od auta i się zamyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyrochu Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ok dzięki za podpowiedź sprawdzę sobie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art888 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Witam, też mam podobny problem, bo auto chyba ma tylko centralny zamek. Chociaż raz przy zamykaniu wydało z siebie sygnał dźwiękowy...... Polecacie fabryczny auto alarm? da się go jakoś samemu założyć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziuk Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Podpinam się.. Co prawda mamy dobrobyt, a policja prężnie działa, ale jednak wolałbym dodatkowo zabezpieczyć samochód przed kradzieżą. Czy ktoś przerabiał jakoś temat? Opcji jest kilka ale boję się większej ingerencji w elektrykę/elektronikę, bo na razie mi nie szwankuje i wolałbym, by tak zostało. Może poczciwa blokada skrzyni albo jakiś gps? Tyle, że złodzieje ponoć używają zagłuszaczy sygnału? Odcięcie zapłonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Dzisiaj przy wymianie amortyzatorów zauważyłem przegryzioną wiązkę, prawdopodobnie jakiejś syreny. Do czego to służy ? Polutowałem te kable, ale alarm nie działa. Ta syrena jest w standardzie , bo nie wiem czy mam alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi