Motor-Fan Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 a moze RP partycypować? Na jakiej zasadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Poczytaj na forum o KZFR (koło zmiennych faz rozrządu) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Czytałem, ani słowa na temat 2.0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 W 2,0 KZFR ponoć sie tak nie sypie jak w 1,6. Moje bynajmiej po przebiegu 72tys. nie wykazywało żadnych niedomagań. Wymieniłem na wszelki wypadek. Jeśli chodzi o ceny to: kompletny orginalny rozrząd 350zł, kzfr do silnika 2,0 - 460zł, pompa wody - 130-150zł, robocizna w zwykłym warsztacie 300-350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Dzięki Lewy. Problem w tym ze w zwykłym warsztacie różnie bywa z gwarancją na to. Dzisiaj autko jest w serwisie. Napisze jak to sie ostatecznie skończyło. Przykro tylko że świeżo po zakupie musze włożyc w niego 3000zł :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Poduszkę pod silnikiem wymieniałem u mechanika (nie-Renault) za 370 PLN - 270 poduszka i 100 robocizna (silnik 1.9 dCi). Jakie były objawy zużytej poduszki pod silnikiem w 1,9 dCi i przy jakim przebiegu wymieniałeś tą poduszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Na wolnych obrotach cała buda drżała od wibracji silnika, a przy odpalaniu silnik zachowywał się, jakby chciał wyskoczyć spod maski. Po wymianie poduszki wszystko ustało. Przebiegu niestety nie mogę podać, bo a) mam cofany licznik, :) nie wiem, jak długo ta poduszka w tym samochodzie jeździła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Przykro tylko że świeżo po zakupie musze włożyc w niego 3000złSą też i dobre strony.Może, jako że auto nowe w Twoich rekach, warto ciut dopłacić za obsługę serwisową w ASO a za to mieć więcej pewności co do jakości obsługi. A może Ci dadzą assistance bez końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 A może Ci dadzą assistance bez końca ? a mozesz powiedziec na jakiej podstawie sie o to upomniec? :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 a mozesz powiedziec na jakiej podstawie sie o to upomniec?Poczytaj forum. Ale generalnie musisz mieć potwierdzone przeglądy w ASO do dnia dzisiejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 dobra :) . Jestem po wizycie w ASO. Wszystko jest juz ok a moja meganka ma sie super. koszt rozrzad i poduszki silnika to 2400zl. Nie trzeba bylo wymieniac kola ani pompy wody. ASO w Konstancinie spoko. Mimo ze jestem wymagajacy sprostali wymaganiom :). Dostalem tez assistance Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 ASO jak ASO. Zawsze dobre ceny :) Ja na pompie jednak bym nie oszczędzał. Koszt niewielki. A co jeśli zacznie przeciekać za 3 czy 5tys. km? Cała operacja od początku. Moja po przebiegu 72tys. już się pociła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Wiem Lewy, ale trudno. Taka decyzje podjalem. Pompa wygladala ok. Ja mam przebieg 67tys więc dla mnie 72tyś to jakieś 5 miesięcy jazdy... Zresztą pompa powinna wytrzymać 120tyś więc mam nadzieje że tyle wytrzyma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 u mnie też wyglądała OK a spece z ASO stwierdzili,że nie ma potrzeby wymiany. Około 15000km po wymianie rozrządu musiałem go wymieniać jeszcze raz,padła pompa wody :-/ Już się nie dam nigdy tak nabrać tym paprokom,zawsze przy wzmianie rozrządu będę wymieniał pompę wody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 To jest forum wiec opinie zawsze beda podzielone. Ja sadze ze skoro wymiana rozrzadu jest co 120tys u mie to pompa powinna wytrzymac te 120tys i tyle. W poprzednim Seacie Toledo pompa wytrzymala 160tys :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi