czaszka Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Witam. Czy posiada ktoś schemat wtyczek Ecu Renault Megane II ph1 1.6 113 km A dokładniej to potrzebuję numery pinów czujnika spalania stukowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 146 czujnik spalania stukowego, piny B3, B4, B2 w brązowej wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markevil01 Opublikowano 17 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 A czujnik położenia wału do jakich pinów i w której wtyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Brązowa wtyczka, piny F3, E4. Czujnik wału oznaczony numerem 149. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markevil01 Opublikowano 17 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Baaardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CROSS Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu To ja może tutaj spytam. Dokąd te dwa czarne przewody idą ? Zdjęcie zapożyczone z forum. U mnie urwał się nie przy klemie tylko od strony silnika Jeden idzie do grubej wiązki w drugi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Powinny być przykręcone do klemy minusowej akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CROSS Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 29 minut temu, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Tak wiem, ale u mnie urwał się właśnie od strony silnika, a nie od strony klemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 2 godziny temu, CROSS napisał(a): U mnie urwał się nie przy klemie tylko od strony silnika Nie wiem jak ale to przegapiłem 😟 Według schematu dla silnika F9Q 804 jeden przewód prowadzi do czujnika obecności wody w filtrze paliwa a drugi do modułu przepustnicy umieszczonego na rurze zasilającej powietrzem kolektor ssący. Jeżeli nie masz czujnika wody w filtrze to ten urwany przewód może być właśnie od niego. Masz jakieś problemy z silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CROSS Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 10 godzin temu, aniewa napisał(a): Masz jakieś problemy z silnikiem Niby nie mam, ale błędy które odczytałem pyclipem są następujące: Dodam, że EGR został zaślepiony może to jest tego przyczyna. Wyjeżdżam w poniedziałek na urlop i nie chciałbym niespodzianek. Pamiętam, że ten przewód nigdy mi tak luźno nie latał. Gdzieś tam ktoś pisał, że ta masa idzie do ECU Pozwoliłem sobie edytować post i wrzucić link do filmiku może to lepiej zobrazuje FILM WIĄZKA MEGANE 2 Edytowane 4 godziny temu przez CROSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu EGR połączony jest tylko ze sterownikiem wtrysku, nie ma tam czarnego przewodu. Obecny błąd df272 z indeksem 2df mówi, że zawór egr jest zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CROSS Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 30 minut temu, aniewa napisał(a): nie ma tam czarnego przewodu To odpuścić sobie szukanie gdzie ma być ten przewód ? Tam dodałem filmik jak to wygląda. Ktoś wcześniej pisał, że wchodzi do wtyczki sterownika, ale ciężko mi to namierzyć Jest możliwość podesłania schematu najlepiej grafika albo pokierowania mnie w dobrym kierunku 😁 Błędy które jeszcze udało mi się sprawdzić to P0409 P0403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, CROSS napisał(a): Błędy które jeszcze udało mi się sprawdzić to P0409 P0403 To są te same błędy co odczytane wcześniej czyli odpowiednio df118 i df 272, tylko w innym wydaniu. Na załączonym schemacie zawór EGR to 1460, klema ujemna akumulatora 107, przepustnica dolotu to 1461. Przepustnica dolotu ma połączenie czarnym przewodem z masą na akumulatorze. 0158_A3.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi