michal047r Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Witam, mam szybkie pytanie czy ten filter paliwa jest dobrze podpięty ? Edytowane 10 Września 2018 przez michal047r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Wygląda, że dobrze.Złączka z zielonym zatrzaskiem powinna znajdować się z lewej strony wtyczki tak jak na tej fotce. Nowy filtr powinien mieć przy króćcach kropki zieloną i białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Są dwie strzałki i czarna kropka, strzałki są w jednym kierunku na tym filtrze idą w stronę koła prawego ( od pasażera ), nie powinny iść w stronę pompy, silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Załączam zdjęcie mojego filtra przed demontażem. Trochę go obróciłem w lewą stronę. Na nowym miałem przy króćcach kropki w kolorze złączek by prawidłowo podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 x A te strzałki masz ustawione w kierunku silnika czy w kierunku koła najbliższego? REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) A nie jest tak że strzałki to wejście do filtra i z filtra. U u mnie strzałki są ale w jedną do a druga z filtra. Ja mam wyjście zielona wtyczka, przy strzalce od filtra ale kropka jest biała 14 godzin temu, aniewa napisał: Załączam zdjęcie mojego filtra przed demontażem. Trochę go obróciłem w lewą stronę. Na nowym miałem przy króćcach kropki w kolorze złączek by prawidłowo podłączyć. Czyli czym się sugerować strzałkami czy kolorami,bo nie wiem czy ja nie skrzanilem podpięcia. Bo jeśli przewód z zieloną złączka idzie do pompy to powinien być zapiety przy zielonej kropce? A przy zielonej kropce jest strzałka do filtra, to sam już nie wiem w Mann jest tak Edytowane 11 Września 2018 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 9 godzin temu, mariuszekf napisał: Nie papuguj! Kolego podeślij jeszcze foty jakieś bo chyba źle go zamontowałeś. REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Zielona złączka to jest przewód ze zbiornika. Przewód z białą zapinką idzie do pompy. Na starym filtrze miałem strzałki i one wskazywały kierunek podłączenia. Strzałka do złączki była przy zielonej zapince i to było podłączenie ze zbiornika. Strzałka od złączki była przy białej zapince czyli do pompy. W nowym mam tak samo tylko dodatkowo są jeszcze kolorowe kropki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Mam tak samo, zmylila mnie ta zapinka. Mam tak jak pokazują strzałki. Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) 2 godziny temu, aniewa napisał: Zielona złączka to jest przewód ze zbiornika. Przewód z białą zapinką idzie do pompy. Na starym filtrze miałem strzałki i one wskazywały kierunek podłączenia ... Tak wygląda u mnie filtr, biały podłączony do pompy wtryskowej, zielony do gruszki, tak ma być ? Edytowane 11 Września 2018 przez michal047r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Tak ma być. Przy białej zapince nawet widać jakby strzałkę pokazującą, że to wyjście do pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi