Hado Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dobry wieczór, Od dzisiaj jestem posiadaczem Megane 3 180 TCE Coupe '09. Zauważyłem że występuje problem z otwarciem drzwi kierowcą za pomocą systemu hands free. Podchodząc do drzwi pasażera bez problemu drzwi się otwierają, a po stronie kierowcy już nie. Po odejściu samochód zamyka się normalnie. Jestem kompletnie zielony w tym więc prosiłbym o jakieś rady. Przy okazji chciałbym się ze wszystkimi przywitać, jest to moja druga Megane w życiu (pierwsza to Megane I ph2 classic) Pozdrawiam, Daniel PS Posiadam 3D Sound by Arkamys lecz nie mogę się połączyć z telefonem Xiaomi Mi5s. To normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 11 godzin temu, Hado napisał: X Zacznij od sprawdzenia, czy nie wypadło lusterko pod klamką, lub czy nie jest brudne. Koleją rzecz, to wymiana lub naprawa optyki w tych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andacz6 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Witam Udało się naprawić ? Posiadam ten sam samochód i też Coupe z identycznym problemem. Witam ponownie. Problem już wyeliminowany, czujnik optyczny wymieniony. Jest teraz ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark55 Opublikowano 15 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2021 Czujnik może nie działać w optyce jest przyciski na ten przycisk naciska plastikowy kapturek ze sprężynką czasami kapturek pęka i cały czas naciska na przycisk optyki i wówczas nie działają wolne ręce. Najlepiej rozebrać i zobaczyć w czym problem. Na fotce jest kapturek złamanym zaczepem i sposobem naprawiony cienkim drucikiem i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5020 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Witam, mam od jakiegoś miesiąca problem z HF. Na początku od razu napiszę że baterie w pilocie są nowe. Samochód zamyka się normalnie ale podczas próby otwarcia nie działa HF(jest aktywny/nie dezaktywowany poprzez naciśnięcie przycisku pilota) wkładamy rękę do każdej klamki i nic ale jak pociągniemy za klamkę i chwilę przytrzymamy tak ok 3 sek to drzwi się otwierają z HF(towarzyszy charakterystyczny dźwięk i mrugnięcie awaryjnymi) w ten sposób można otworzyć lewe przednie, prawe przednie i prawe tylne drzwi natomiast w lewych tylnych to nie działa. Sciągłem tą zaślepkę od czujnika i są jakby dwa sensory jeden wygląda ok ale w tym drugim są krople wody. Czy może on mieć wpływ na działanie całego systemu HF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi