kszysiu Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć Podoba mi się pewna Meganka 3ph1 z ogłoszenia. Ma fajne wyposażenie, silnik, kolor, no wszystko mi się podoba... Oprócz szyberdachu. W sensie nie tyle nie podoba, co w ogóle nie mam parcia na to, żebym go miał (miałem kiedyś w civic'u, nie tęsknię za nim jakoś mega), za to obawiam się, że wprowadzi dodatkowe odgłosy z zewnątrz głównie na autostradzie gdzieśtam przy prędkościach ~150km/h. Ma ktoś jakieś doświadczenia i możliwość porównania jak to jest w Megane 3 z głośnością w wersji z panoramą a w wersji bez? Chodzi o wersję 5 drzwiową (hatchback) z 2.0TCe... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Ja mam szklany dach w coupe, nie ma jakichś niepokojących nadmiernych dźwięków, ale może nie słyszę bo przy ~150km/h w moim 1.6 jest jak w młocarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszysiu Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 taaa 1.6 się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Jak często jeździsz szybko po eskach czy autostradach to odpuść sobie szyberdach i wysokie auta typu suv czy wan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Mam w lagunie i domknięty jest bardzo cichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszysiu Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedzi. Chyba poszukam i tak innej sztuki, bo i za daleko i coś nie do końca mi tam się na fotkach podobało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zamknięty szyberdach nie daje o sobie znać, w aucie jest porównywalnie cicho jak w wersji bez szyberdachu. Ciężko mi jednoznacznie potwierdzić, bo obie wersje miały inne silniki wiec odgłos również inny był słyszalny w środku. Głośno na pewno jest jak jedziesz 150 przy otwartym szyberdachu, wtedy zdecydowanie slychac...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Przy 150 z otwartym szyberdachem to bym 10min. nie wytrzymał ,a rozmawiamy o komfortowym poruszaniu się po autostradzie, ale nie jestem z tych co np. jeżdżą z muzą słyszalną wkoło, do tego ogólnie megi 3 nie jest jakieś super ciche przy takiej prędkości, ale bez otwieranej panoramy znośne, a z nią dla mnie niestety już nie ,a taki fajnie wyglądający bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi