Mil3k6 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam wszystkich Ma problem z klimatronikiem mianowicie taki ze w momencie gdy włączam Auto i 27 stopnia a na dworze jest 15 załącza mi się AC czyli Klima i z nawiewu zaczyna wic na 3 biegu a w aucie jest około 20 stopni. Jest jeszcze tak ze jak wyłączę Auto i ustawie na 23 Ac tez się włącza samo nie wiem czym to jest spowodowane, jest jeszcze tak ze gdy na dworze jest jakieś 15 w aucie jest 25 i ustawie na klimtroniku 22 to załącza się AC i nie chce już zgasnąć choć temperatura w aucie nie spada. Najbardziej jednak dziwi mnie to że Klimka złącza się w Momocie gdy ustawiam 27 stopni aby było w aucie a na dworze jest 15 i w aucie w momencie wsiadanie taż tyle jest [ Dodano: 2008-06-25, 09:48 ] Mysle ze dzis wyczyszcze jescze raz czujnik temperatury w kabinie bo moze on przekłamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Nie masz czasami tak, że masz nawiew na szybę cały czas wciśnięty - jak tak to zawsze świeci się AC ;-) Dokładnie tak samo jest jak włączysz obieg zamknięty - wtedy też zawsze się świeci AC. jest jeszcze tak ze gdy na dworze jest jakieś 15 w aucie jest 25 i ustawie na klimtroniku 22 to załącza się AC Tu normalne, skoro ustawione 22 a masz 25 to schładza- może jeszcze nie doszedł do tej temp. Przeczyść czujnik wewnątrz auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wiec tak po wyciagnięciu czujnika okazało się ze ta niebieska kropka była czarna od brudu a czyściłem ja 4 miesiące temu ale nie wziąłem pod uwage ze na mojej ulicy kurzy się tak jak mym na pustyni przejechał. Zobaczymy co będzie po czyszczeniu teraz kulka ma kolor niebieski wydarłem ja bardzo delikatni szmatka z mikrofibry która była delikatnie wilgotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpul Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 gdzie znajduje się czujnik temperatury, bo mam podobny problem i też chciałbym go wyczyścić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 czujnik jest pod lusterkiem wstecznym go gory w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi