xxlance Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Prosze o radę. wymianialem wtryskiwacz benzyny, operacja przebiegła pomyśle ale po złożeniu wszystkiego silnik zaczął pracować na wysokich obrotach. okazalo się, ze z tylu przepustnicy pod jednym ze złączy jest dziura która zasysa powietrze. po zatkaniu palcem silnik pracuje równo. Pytanie: Czy przy odłączaniu kabli od przepustnicy wypadła mi jakaś zaślepka, czy po prostu idzie tam jakaś rurka która gdzieś się zapodziała i jej nie widzę. silnik K4M, Megane II 2003 zalaczam zdjęcia i film z objawem i pokazaniem miejca. ps. Gdzie ew. Zaślepkę mogę kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ta przepustnica nie jest oryginalna do tego modelu. U mnie nie ma takiej dziury, tylko obudowa. lepiej poszukaj przepustnicy oryginalnej. do Megane II 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Rurka od serwo prawdopodobnie. Na ostatnim zdjęciu po lewej widać kawałek rurki plastikowej zakończonej zatrzaskiem. Włóż na miejsce i będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Przy przepustnicy wchodzi rurka od elektrozaworu pochłaniania oparów paliwa. Za słabo widzę na filmie, czy to jest to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxlance Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Dzieki. Chodzi o zatrzask z zielona strzałka? czy z czerwona? problem w tym, ze ten z zielona wsadziłem i nie mogę wyjąc z tamtego miejsca :p REGULAMIN - 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Ten z czerwoną jest ok, on idzie od przepustnicy do zaworu par paliwa. Ja mówię o tym z zieloną strzałką i tymi długimi zatrzaskami. Włożysz na miejsce i będzie miał prawidłowe obroty. Teraz masz wysokie obroty i brak wspomagania hamulców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxlance Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzięki Panowie! nie wiem jak ja na to patrzyłem.... temat do zamknięcia :p mysle ze szansa ze ktoś zrobi taka głupotę jak ja jest minimalna pozdrawiam serdecznie ! ps. Po wymianie wtrysku zmniejszyły się drgania w kabinie! A ja głupi myslalem ze to słaba jakość poduszek :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi