LTar Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Cześć, dzisiaj robiłem sobie przegląd auta w ASO. Przegląd ok, jednak serwis zwrócił uwagę, że poci się w okolicach rozrządu. Tłumaczą to wadą uszczelnienia. Proponują rozebranie i ponowne uszczelnienie. po 1 martwi mnie to przy przebiegu 18 000 km i regularnej wymianie oleju. Po 2 zastanawiam się czy same ponowne uszczelnienie rozwiąże problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Można dla pewności sprawdzić ciśnienie oleju na wysokich obrotach, czy nie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Ja miałem zapocenie znalezione po rocznym przeglądzie, 6900km przebieg. Nie stwierdziłem żadnego ubytku oleju. Bezmała jest to na silikon robione fabrycznie bez uszczelki jak wiele innych łączeń w silniku... Cały dzień roboty. Zrobione na gwarancji oczywiście według zaleceń Renault, nie ma pewności, że znowu nie będzie się pocić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Dokładnie mam tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi