blake Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam, Megane 3 - 1.5 dCi - 110KM - 2011r, chciałem się dowiedzieć co do PINÓW + i - głośników oraz syczków na podszybiu. Kupiłem zestaw Audio System M165EVO i chcę to teraz prawidłowo podłączyć, przedstawiam fotki syczka oraz głośnika z prawej strony od pasażera przód, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś napisał, który drucik to + który - w tych fotkach tak jak zostały przedstawione. Aktualnie mam kostki fabryczne, a zestaw ma wszystko na wsuwki, więc będę musiał przerabiać i jakoś to po podłączać, prosiłbym o wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zasada jest taka, że podłączenie źródła prądu musi powodować wysunięcie membrany najpierw ku górze. Podłącz paluszek 1,5 V do pinów głośnika. Przy prawidłowym podłączeniu membrana powinna być wypychana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 no ok głośnik sprawdzisz taka metoda, a jak tweeter? Witam jeszcze raz, może ktoś wie, który to + który - w tweeterze M3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattuszycki Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 jak na mój gust to tweetery mają gniazda takie, że wtyczki pasują tylko w jedną stronę, tak przynajmniej wynika ze zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi