mlodyporszak Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam Wczoraj zauważyłem olej w zbiorniczku wyrównawczym zaraz na myśl przyszło że to uszczelka pod głowicą . Czy może być inny powód takiego stanu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Może być inny powód takiego stanu rzeczy. Uszczelka termostatu, może być lekarstwem na kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyporszak Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Za bardzo nie wiem co termostat ma do oleju ? Nie znam się na tym silniku, gdyż auto posiadam od roku. Ktoś coś objaśni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 50 minut temu, mlodyporszak napisał: co termostat ma do oleju ? Tutaj poczytaj lub np: tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyporszak Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Dzięki za podpowiedzi dziś po oglądałem cały motor i mam wyciek oleju i mam pytanie od czego ta rurka jest??? bo z drugiego końca od silnika na łączeniu węża cieknie olej:( Wymienilem obudowe termostatu. Nie pomoglo silnik rozebrany UPG do wymiany.Uszczelka walnieta gniazda zaworowe wypalone i duzo nagaru przejechane ponad 200 tys na lpg . REGULAMIN pkt. 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 te silniki uchodzą za naprawdę trwałe, w megane IphaseII widziałem przebieg coś ok.430tyś km tylko nie pamiętam czy na gazie czy benzynie- więc po wymianie uszczelki masz przed sobą kolejne 200tkm albo i więcej, bo korozja MeganeIII raczej nie grozi- jest b.dobrze zabezpieczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 (edytowane) No, uszczelka przy 200 tysiakach to wcale nie tak źle. Co do wypalonych gniazd to w ogóle serwisowałeś jakoś sensownie tę instalację gazową? Edytowane 19 Stycznia 2019 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi