matejo1990 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 witam forumowiczów, przejrzałem wątki dotyczące parktonicu w Megane III, ale nic podobnego do mojego się nie trafiło. Mianowicie kilka dni temu zaniepokoił mnie dźwięk czujników podczas wyjeżdżania z garażu, zazwyczaj było zapięcie "R", pik i do tyłu. Teraz pik jest cały czas od zapięcia "R", namierzyłem sterownik w bagażniku, metodą na informatyka wypiąłem i wpiąłem wtyczki (obie jakie wchodzą) po czym sprawdzam dalej... i na dzień dzisiejszy raz jest dobrze, a raz pika ciągle.. Ktoś miał taki przypadek? Gdzie wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Witam. Może któryś czujnik podczas mycia np. dostał za dużo wody? Albo jakiś brak styku w wiązce elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matejo1990 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 raz działa, raz piszczy, więc myślę, że bardziej w stronę usterki typowo elektrycznej, dlatego każdy czujnik wypiąłem i wpiąłem w kostkę, to samo przy sterowniku, ale bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) @matejo1990, przemyj je porządnie na myjce ciśnieniowej, przetrzyj dokładnie szmatką. Miałem podobny problem dwukrotnie, za każdym razem wynikał z zanieczyszczenia czujników. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Jottar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matejo1990 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Byłem na myjni i karcherowej i automacie ale nic to nie dało, sprawdzę jeszcze w wolnej chwili napiecie na czujnikach, chciaz to raz dziala a raz nie... A co myślicie o tym dziwnym czujniku w skrzyni biegów? Podobno on często krzaczy działanie.. Wyjdzie na CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 A dlaczego "dziwnym czujniku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matejo1990 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No w sumie może to on być winowajcą tych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi