superkita007 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Witam wszystkich Mam takie pytanie czy w MIII da rade uruchomić wspomaganie kierownicy bez włączania silnika??? Dodam że w poprzednim aucie MII miałem taką opcję, a w MIII albo to nie działa albo nie umiem uruchomić Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 "Przed przystąpieniem do holowania, należy odblokować kolumnę kierownicy: trzymając stopę na pedale sprzęgła, włączyć pierwsze przełożenie (dźwignia w pozycji N lub R w przypadku pojazdów z automatyczną skrzynią biegów), włożyć kartę RENAULT do czytnika, a następnie wcisnąć na dwie sekundy przycisk uruchomienia silnika. Ponownie ustawić dźwignię w położeniu neutralnym (położenie N w przypadku pojazdów wyposażonych w automatyczną skrzynię biegów). Kolumna kierownicy odblokowuje się, funkcje akcesoriów są dostępne i można używać funkcji oświetlenia pojazdu (światła stop, światła awaryjne...)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superkita007 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tak to wiem Wszystkie akcesoria działają blokada kierownicy się zwalnia tylko samo wspomaganie nie jest aktywne - kierownica da się kręcić ale jak w starze bez wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) W MII było chyba tak samo. Raz moja była MII wjeżdżała na lawetę, ciężko było manewrować. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) W MII wystarczy włożyć kartę do czytnika i przytrzymać start ~5 sekund, przechodzi w tryb zapłonu i odpala wspomaganie. Nie trzeba żadnego pedału wciskać. Z tego co pamiętam z forum zapłon w MIII można uruchomić poprzez włożenie karty do czytnika, wbicie biegu i przytrzymanie start przez chwilę, bez naciskania żadnego pedału. Spróbuj też potrzymać dłużej jak w MII. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superkita007 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tez próbowałem zrobić tak jak w MII ale nic to nie daje. W ogóle w MII jest nieco inaczej bo auto mogę odpalić na luzie nie wciskając żadnego z pedałów. Przytrzymanie klawisza start/stop powoduje pojawienie się komunikatu wyjmij kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_b Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Czyli w Megane III nie da sie uruchomic wspomagania kierownicy bez działającego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi