misza0202 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 witam może mi ktoś w tłumaczyć co to za dziwna zielona kostka nie ma gdzie jej wpiąć i przełącznik chyba magnetyczny bo nigdzie tego znaleźć nie mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Jakiś przekaźnik ale raczej nie oryginalny ja takiego nie mam. Auto ma LPG?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza0202 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Tak ma LPG i miał jak już kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Może samodzielnie zrobiony emulator poziomu paliwa, choć bardzo dziwnie to wygląda z mojego punktu widzenia. W MII jak masz gaz, to podczas jazdy na gazie normalnie schodzi Ci poziom paliwa na wskaźniku, jakbyś jechał na PB. Takie emulatory resetują wskazania paliwa przy każdym odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zielona kostka służy do podłączenia wiązki tylnego czujnika poziomowania lamp ksenonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza0202 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Emulator może być ale nie działa bo poziom paliwa się zmniejsza mogłem przed izolacją przekaźnika zrobić zdjęcie bo ma wolne pin może tam trzeba podłączyc. Czujnik położenia ksenonów odpada bo mam regulację położenia świateł a po drogie wiązka wychodzi z kabli od pompy paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 6 minut temu, misza0202 napisał: Czujnik położenia ksenonów odpada bo mam regulację położenia świateł a po drogie wiązka wychodzi z kabli od pompy paliwa Zapytałeś od czego jest zielona kostka więc Ci napisałem do czego ona służy. A że nie masz ksenonów to o niczym nie świadczy. Kostka do podłączenia czujnika od ksenonów idzie w wiązce pompy i czujnika poziomu paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza0202 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Aniewa to dzięki to jedno wiem a przekaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Przekaźnik nie jest fabryczny, ktoś dołożył. Prawdopodobnie od emulatora ale dobrze by było zapytać poprzedniego właściciela. Możesz sprawdzić w jakich warunkach ten przekaźnik zadziała to by może naprowadziło na cel jego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza0202 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Położenie ksenonów też nie jest fabryczne na to wynika po shematach megane czujnik jest w komorze silnika. A poprzedni właściciel z czego co wiem gaz nie był zakładany za jego kandeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Są dwa czujniki wysokości do sterowania położeniem lamp ksenonowych, jeden z tyłu drugi z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 A nie jest to czasem od cięcie pompy paliwa jak pracuje na LPG. Odpal auto poczekaj aż przełączy się na gaz i posłuchaj czy pompa paliwa pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi