ReniSL120 Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 46 minut temu, seimi napisał: Nie papuguj. Dobre słowo "żal"... ja to nazywam inaczej oszukali Nas sprzedając nam produkt za 70k który jest niedopracowany, ma wadę.... [ciach] mamy XXI wiek a Reno robi z Klientów idiotow.... ja oddaje auto trzeci raz do serwisu i teraz nie odbiorę aż nie naprawia tej wady. Nie potrafisz ogarnąć biznesu to się z niego wycofaj proste.... Renooo. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 3 minuty temu, ReniSL120 napisał: ja oddaje auto trzeci raz do serwisu i teraz nie odbiorę aż nie naprawia tej wady. No i co zrobisz? Mało jest takich przypadków, że serwis (nieważne jaki) nie potrafi naprawić auta? Na antenie TVN Turbo co chwilę przedstawiają takie scenariusze. Auto będziesz miał w serwisie, pieniądze wydane, gwarancja leci... Sprawa nadaje się do telewizji, sądu, rzecznika praw konsumentów i kto wie gdzie jeszcze. Łatwo nie będzie i niestety w takich przypadkach właściciel auta jest na gorszej pozycji niż producent samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Panowie, reno to marka niedorobiona i trzeba się z tym pogodzić. Rzeczywiście żal d... ściska gdy zostawi się 70 tys. w salonie i potem klnie ile wlezie. Zawsze podchodziłem z pewną nieufnością do nowych modeli aut i przez tę nieufność a nawet tchórzostwo kupowałem tylko samochody z końca produkcji. Czy dobrze na tym wyszedłem? Chyba tak, bo nigdy nie trafiłem na minę a nawet jak coś się psuło /Peugeot 206/ to wyłącznie na gwarancji a potem był spokój. I tak objechałem już cztery samochody z salonu. Co innego używane, tutaj największą wtopą było Clio mojej żony, ale to był egzemplarz ewidentnie zajechany, chociaż z polskiego salonu. Jak dla mnie trochę za dużo problemów z megane IV, zresztą ja już przygodę z renault skończyłem i chociaż nie mam powodów do narzekań to do tej marki nie wrócę. Edytowane 22 Lutego 2019 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Problem ze skrzynią to mają już Meganki z 2008 roku z silnikiem 1.6 16v 110km. Jeden użytkownik powiedział, że hałasuje dyferencjał. Tutaj może być pogodny problem, tylko że ja od 60km/h do 93km/h "wysłuchane" idealnie mam problem z piszczeniem. Najlepsze, że to normalnie I się nie da nic zrobić płaczę i śmieje się za razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Generalnie ciężko obecnie kupić idealny samochód. U ojca w Corsie D po wyjeździe z salonu nie działała klima. Po dwóch tygodniach umarł akumulator. Miałem też opla insignię - to dopiero był niedopracowany samochód (krajowy z przebiegiem 50 tys. km). Żona natomiast ma clio IV i nie narzekamy. Może dlatego skusiłem się na megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Cytat 29 minut temu, Renia08 napisał: Problem ze skrzynią to mają już Meganki z 2008 roku z silnikiem 1.6 16v 110km. U mnie w Megance z 2010 z tym silnikiem -cisza za to w nowej 1.3 115 - rzężenie Co się komu trafi Edytowane 22 Lutego 2019 przez asiulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_86 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Witam Dnia 1.03.2019 kupiłem Megane GrandCuope 1.3 TCe 115 KM i zaraz po wyjeździe z salonu pojawił się podobny dźwięk (łopotanie, grzechotanie docierające spod kierownicy, lub lewego wywiewu klimatyzacji). Dokładnie ten sam dźwięk co na filmiku. Sprawę zgłosiłem do ASO i w przyszłym tygodniu do nich jadę. Chciałbym zapytać, czy ktoś z podobnym problemem znalazł już rozwiązanie. Dodam, że samochód kupiony w Renault Zdunek w Gdańsku. Przebieg: 250 km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Niestety jak ja i kilka innych osób trafiłeś na felerny egzemplarz. Od października walczymy z Renault w sprawie tych odgłosów i niestety nie pocieszę Cię bo jesteśmy w punkcie wyjścia a może nawet gorzej . Krzysztofowi wystawiono opinię ,że w jego Megance nie ma żadnych niepożądanych odgłosów choć wcześniej ASO szukało ich przyczyny na warsztacie przez 23 dni . Dołącz na FB do grupy Megane 4 Polska tam znajdziesz post Krzysztofa i opinie innych użytkowników . Życzę powodzenia w poszukiwaniu przyczyny i pozbyciu się problemu. Daj znać jak u Ciebie się to potoczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_86 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Przegrzebałem internet. Tutaj mamy do czynienia z podobną sytuacją W komenarzach sugerują iż rozwiązaniem może być związane z systemem grzewczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_J Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 To nie taki dźwięk;) poza tym u mnie to ewidentnie słychać jak wrzucę 4 albo 5. Nawet zacząłem się zastanawiać czy to nie sprzęgło bo przy zasprzęgleniu słychać zgrzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Ten dźwięk słyszalny jest tylko z przodu od strony kierowcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Jeśli w świeżo odebranym z salonu aucie trzeba ten dźwięk zagłuszać radiem to jest to niestety bardzo denerwujące nawet jeśli to nic poważnego . Edytowane 3 Marca 2019 przez asiulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_J Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 To jest taki dźwięk, przynajmniej u mnie:) https://youtu.be/N9H6h9p1nyU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiulka Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) U mnie jest taki sam . Pojawia się po przekroczeniu 40-tki . Edytowane 3 Marca 2019 przez asiulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniSL120 Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 6 minut temu, Maciej_J napisał: To jest taki dźwięk, przynajmniej u mnie:) https://youtu.be/N9H6h9p1nyU Super nagranie gratuluje, to samo co u mnie: Ja siadam w tym momencie i pisze o pomoc do Zachara... "zacharoff" 18 minut temu, Maciej_J napisał: To jest taki dźwięk, przynajmniej u mnie:) https://youtu.be/N9H6h9p1nyU Macieju i jakie masz plany związane z tym "gratisem" od Renault? Zastosujesz się do porady serwisu i będziesz jeździł z tym dźwiękiem przez 10 tyś km? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi