monster666 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jak w temacie. Koleżanka rozładowała mi akumulator ciągle słuchając radia przy wygaszonym silniku. Godzina słuchania i akumulator padł. Po podłączeniu klem i odpaleniu, zresetowało mi menu przy zegarach na francuski. Jak zmienić, potrzebne będzie podpięcie się przez elektronika czy jest jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Podczas uruchamiania, system umożliwia ustawienie parametrów niektórych funkcji: – Nacisnąć „Polityka prywatności”, aby umożliwić lub zablokować udostępnianie danych dotyczących pokonywanej trasy. – Nacisnąć „OK”, aby zezwolić na udostępnianie danych. – Nacisnąć „Profil”, aby zmodyfikować profil użytkownika. – Nacisnąć „Język”, aby zmienić język systemu. Po francusku język to będzie langue albo coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster666 Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. W Rlink mam wszystko PL. Nie mam tylko na desce. Sprawdzę jutro rano jeśli tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 A to ciekawostka i raczej serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Dajcie spokój, obędzie się bez serwisu. Spróbuję sobie przypomnieć jak to zrobić i napiszę, bo bawiłem się tym kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 A próbowałeś zmienić w r-linku na inny język? Ekran działa osobno, i do zmiany języka zapewne trzeba go zresetować, nie wiem czy on się wyłącza samoczynnie, czy trzeba go zresetować ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster666 Opublikowano 14 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Witam Postał w garażu 3 dni i sam wrócił na polski język. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Typowe dla samochód (nie tylko francuskich) - postoją trochę i same się naprawiają. A w elektronice samochodowej to już norma. Jak ta cała elektronika jest teraz robiona to ja nie wiem. Sam siedzę w komputerach i jest dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 @MarcinDe Wygląda to tak, dla silnika nadrzędny jest licznik, więc licznik się zresetował. Auto gdy ma niski poziom baterii wyłącza radio i pozostawia jedynie licznik. Licznik zaczytuje język z radia, a radio było wyłączone, więc domyślnie poszedł francuski. Licznik nie wyłącza się przy każdym wyłączeniu auta, więc postał 3 dni, wyłączył się, i po włączeniu zaczytał już polski. Równie dobrze wystarczyłoby zresetować go przed dd4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Ja wyczytałem sobie już dawno jaki algorytm maja samochody - dla mnie jest to poroniony pomysł. Najlepsze jest to, że czytając posty wynika, że te systemy kontroli energii w aucie to jest pic na wodę - bo ich zadaniem według teorii jest niedopuszczenie do takiej utraty napięcia w instalacji auta (akumulatorze), żeby potem się system zresetował i dodatkowo nie dało rady zapalić auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos93 Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 W dniu 13.02.2019 o 07:56, adamsxxx napisał: Dajcie spokój, obędzie się bez serwisu. Spróbuję sobie przypomnieć jak to zrobić i napiszę, bo bawiłem się tym kiedyś. I co przypomniłeś sobie? bo mam ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 W DDT4ALL wchodzisz w moduł Cluster i tam masz możliwość zmiany języka na zegarach. Trzeba potem zrobić restart licznika, wyzeruje się spalanie i przejechany dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 W dniu 28.11.2021 o 21:28, adamos93 napisał: I co przypomniłeś sobie? bo mam ten sam problem Niestety, mimo, że minęło tyle czasu, to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionpl Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Cześć wszystkim zmiana języka w liczniku : clusterc1a....2v2.20 Cluster/tdb Configuration configuration1 reset licznika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piusu Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Gdyby ktoś nadal się głowił co zrobić po odłączeniu akumulatora... Po odpaleniu wybieramy język, prawy przycisk menu ma opcję "resetuj/zeruj". Po tym język zmieni się na domyślny (taki jak na zegarach). Wciskamy znów przycisk język (w nowym języku u mnie było po niemiecku) i wybieramy polski. I już. Być może wystarczy wybrać język taki sam, jak na zegarach a później polski. A może wystarczy zmienić na jakikolwiek, a później wrócić na pl. Byle dać komputerowi szansę na przeładowanie polskiego na oba zegary. W każdym razie opcja z zerowaniem działa na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi