cesarz86 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Witam. Mam problem z Megane 3 1,5 Dci. Zaświecił mi się kluczyk oraz komunikat "skontroluj układ wtrysku paliwa". Po sprawdzeniu u znajomego na CLIPIE, pokazuję błąd DTC047B92 - "CZUJ CIŚ WZGLĘD FILTRA CZĄSTEK STAŁYCH". Dodatkowo pokazuje, że filtr jest pusty i to ciśnienie jest 0 (również po dodaniu gazu itd). Stąd moje pytanie, czy ktoś się z tym spotkał? Czy to będzie walnięty ten czujnik, czy może to być coś innego? Gdzie ten czujnik się znajduję i ewentualnie jak go wymienić? z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Sprawdź elastyczne wężyki wychodzące z filtra i dochodzące do czujnika różnicowego ciśnienia, wszystko dostępne z kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cesarz86 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Dzięki "aniewa" dokładnie tak jak napisałeś, wjechałem na kanał po ściągnięciu osłony silnika dosłownie wypadło kawałek tego wężyka, podejrzewam, że jakieś zwierze to obżarło bo chyba tak aż by ten wężyk nie sparciał. Założyłem podobny wężyk i błąd zniknął. Na razie jest OK. (W załączeniu ubytek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Fajnie, że wszystko obyło się praktycznie bez kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi