Mislaw Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Witam wszystkich potrzebuje przerobić instalację do przyczepki ( mam 7 pin ) okazuje że bagażnik rowerowy na hak musi mieć światło cofania bo jest traktowany jako przedłużenie pojazdu. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć gdzie znajdę w bagażniku ( grandtour ) kabel plusowy i jaki ma kolor od wstecznego . Może jakieś foto ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Chyba najprościej będzie wziąć zasilanie bezpośrednio z wtyczki tylnej lampy. Do świateł cofania powinien być szary przewód. Włącz wsteczny bieg na włączonym zapłonie i sprawdzisz na którym pinie jest napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Puszczać kabel już od z klapy ? 22 minuty temu, aniewa napisał: Chyba najprościej będzie wziąć zasilanie bezpośrednio z wtyczki tylnej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Faktycznie, światło cofania jest w klapie i niezbyt fortunne jet przeprowadzanie stamtąd kabla. Pod lewym boczkiem w bagażniku masz wiązkę która wychodzi z gumowego peszla. Pozostaje tam szukać odpowiedniego kabla. Na schematach oznaczony jest w kolorze szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Ok będę szukał. Dzięki za kolor ułatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhino Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Witam. Też postanowiłem zamontować hak samodzielnie, lecz mam trochę problemów z elektryką. Znalazłem kierunkowskazy miernikiem(funk. spr. ciągłości obwodu), lecz nie mogę zidentyfikować pozostałych. Mogę prosić o jakiś schemat opisujący jaki kolor przewodu za co jest odpowiedzialny, bo jestem zielony w te klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotyrekin Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Podłączam się pod temat przydałby mi się schemat kostki od lampy w klapie bagażnika. Chcę zamontować kamerkę parkowania którą dostałem z chińskim radiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi