shiimix Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cześć, nazywam się Fabian. Jestem wśród szczęśliwców posiadających Renault Megane 1 1.6 benzyna 1998r. Niestety, jestem strasznym laikiem w sprawach samochodów. Chciałbym wymienić w niej kierownicę, czy jest możliwość wymiany jej na nowszą? Któraś z nowoczesniejszych i jednocześnie ładniejszych? Drugie pytanie, czy jest możliwość wymiany koloru podświetlenia tablicy rozdzielczej na kolor biały oraz radia na troszkę nowoczesnejsze? Pytam ponieważ kierownica jest już dość zniszczona, a aktualnie nie zdecydowałem się na zakup nowej wersji megane, a obecna jeszcze pojezdzi troszkę. Prosiłbym o nie hejtowanie, po prostu żal mi tego auta, nie chce jej sprzedawać, więc staram się ją jakoś popchnąć technologicznie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskojat Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 1998 to zakładam, że ph1. Kierownica - chcesz wsadzić z innego Renault, czy jakąś "sportową"? Co do zegarów, to w miejscach, gdzie podświetlenie przechodzi (cyferki itd) jest pomarańczowy filtr. Jeśli chcesz mieć białe, to musisz ten filtr zetrzeć - jednak wtedy istnieje ryzyko, że LEDy będą dawać mocno po oczach. Osobiście podmieniłem na czerwone i dają ładnie radę z tym filtrem, jednocześnie nie oślepiając. Co do samych światełek, to chyba w przedliftach są tylko oprawki z żarówkami W2W - sam się z tym sporo męczyłem. Ogólnie to możesz spróbować z Chin ściągnąć LEDy na drukowanych płytkach (broń Boże nie zwykłe diody w plastiku) - będą dobrze siedzieć w oprawkach i nie tracić styku. Takie same możesz zastosować do panelu nawiewów. Chodzi o takie stworki - Drukowane T5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiimix Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Odpuszczę sobie wymianie swiatelek, to chyba znów trudne dla mnie.. Kierownicę od nowszej wersji megane, jakaś ładną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi