kevox1 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Witam otóż moje pytanie brzmi czy jest możliwość włączenia tempomatu w ECU Wtryski , robiąc to przez PyRen ,PyClip lub DDT4ALL ? Informuję przyciski w tunelu widzi i reaguje, tak samo jak wciskam w kierownicy widzi i reaguje ( oczywiście widzę to w programie PyCip , na liczniku nic się nie pojawia ani ikona ,ani informacja zero reakcji ) licznik też jest wykrywany , razem z tarczą ( robiłem test licznika i wszystko zapala się tak jak trzeba ) jedyny problem to taki że nie jest tempomat aktywowany w ECU od wtrysków ... ? i stąd pytanie czy można aktywować tymi programami czy pozostaje CLIP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toonek Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Cześć, Też się nad tym zastanawiałem. U mnie i DDT4all i PyRen nie działały najstabilniej oraz w DDT większość plansz do wykrytych modułów było niestety po francusku. Dlatego zainwestowałem w używanego CLIPa. U mnie wystarczyło w liczniku włączyć opcje "z regulacja prędkości" - w DDT4all powinno łatwo się to zrobić, a w komputerze wtrysku przeprowadzić inicjalizacje/wykrycie nowych modułów - i o tego potrzebowałem CLIPa bo nie znalazłem tego w PyRen ani DDT - procedura prosta chyba jest takie coś w PyRen bo była możliwość ustawienia przepustnicy. Więc pewnie w komputerze wtrysku też możesz mieć taki przycisk .. I działa, ale jak specjaliści pisali w temacie o aktywacji niestety czasem potrzebny jet Reprog komputera i specjalny wkład softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ja jak zaczałem kombinować W PyRen z tempomatem to chyba go rozkodowałem bo już nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevox1 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dnia 18.04.2019 o 09:30, toonek napisał: U mnie wystarczyło w liczniku włączyć opcje "z regulacja prędkości" - w DDT4all powinno łatwo się to zrobić, a w komputerze wtrysku przeprowadzić inicjalizacje/wykrycie nowych modułów - i o tego potrzebowałem CLIPa bo nie znalazłem tego w PyRen ani DDT - procedura prosta chyba jest takie coś w PyRen bo była możliwość ustawienia przepustnicy. Więc pewnie w komputerze wtrysku też możesz mieć taki przycisk Gdzie to trzeba wejść żeby w liczniku włączyć opcje regulacje prędkości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br501 Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 U mnie to jest w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi