allegrorx89 Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Witam, posiadam Renault Megane III Grandtour 1.5dci 110km 2012 Bose Edition, potrzebuję kupić na tylną oś tarcze i klocki hamulcowe, dodam, że posiadam hamulec elektroniczny. Mam problem ponieważ są różne wersje tarcz z abs i hamulcem elektr. I zwykle bez. Nie wiem co mam wybrać czy posiadam ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Proponuję przeczytać ten wątek i polecam szukanie części po nr VIN wiele sklepów daje taka możliwość np motostacja Ja wybrałem zestaw ATE Edytowane 9 Maja 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Tak jak kolega też proponuje klocki firmy ATE o nr: 13.0460-2756.2 dostępne na Allegro nr. oferty 7512954439 za 154zł oraz tarcze firmy SNR o nr.: KF155.110U dostępne na Allegro nr. oferty 7484057600 za 271szt. Całość ca 700zł Raz płacisz za przesyłkę bo oba oferuje Motostacja. Tarcze oczywiście z pierścieniem pod ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 W SC2 założyłem z tylu budżetowy zestaw Mikoda+Steinhof. Byłem zadowolony. Kupione w sklepie Martec. Dobiorą po Vin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) 17 minut temu, omega napisał: Tak jak kolega też proponuje klocki firmy ATE Ja kupiłem tarcze i klocki ATE w tarczach ATE łożysko jest SNR za zestaw ATE zapłaciłem 612zl Edytowane 9 Maja 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 gophfer, wlasnie w tym łożysku jest pies pogrzebany bo SNR produkuje je bardzo dobre. Uczciwie powinieneś był napisać "w tarczach ATE łożysko BYŁO SNR" Masz pewność, że tak jest do dziś? Oczywiście można dzwonić, dopytywać itp. ale wybór już zostawmy koledze allegrorx89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 W Mikoda łożysko było INA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) @omega Wyrażę się teraz "precyzyjniej" Kupiłem tarcze Ate i klocki Ate. Łożyska do tarcz Ate dostarcza kilku czołowych bardzo dobrych producentów w tym SNR. W egzemplarzu tarcz Ate które ja kupiłem miesiąc temu jest łożysko SNR. 1 godzinę temu, omega napisał: Oczywiście można dzwonić, dopytywać itp Sprzedawcy raczej nie będą w stanie powiedzieć co przyjdzie w paczce 1 godzinę temu, omega napisał: wybór już zostawmy koledze allegrorx89 Ja wcale go nie namawiam na Ate, tym bardziej że np oryginały można kupić taniej lub w podobnej cenie(w starych moich oryginałach też jest SNR) . To był mój świadomy wybór Ate i przód też taki będzie Tutaj też mają części w dobrych cenach, żeby nie było że mam coś z wspólnego z motostacja https://sklepmotonet.eu/ Edytowane 9 Maja 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Czyli mogę wybrać byle było do hamulca elektrycznego i abs? Edytowane 9 Maja 2019 przez allegrorx89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) 1. Do hamulca elektrycznego 2. Sprawdź po VIN, lub zapytaj sprzedawcę czy będzie pasować do Twojego auta podając mu VIN 3. Zarówno motostacja jak i sklepmotonet jak wprowadzisz VIN umożliwiają dobór części po VIN. 4. Ja bym nie brał byle co będzie pasować do elektrycznego (wziąłbym coś z Ate, SNR, oryginał Renault, brembo SKF, trw) w wątku który podałem te firmy raczej były polecane Edytowane 9 Maja 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Dziękuję Wam za pomoc chłopaki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Dodam jeszcze zdjęcia tarcz tył i przód żebyście pomogli mi zweryfikować czy tylko tył jest do wymiany. Dodam że któreś piszczą podczas hamowania tylko nie wiem które, obstawiałbym, że piszczą tylne. Takie mam wrażenie podczas wsłuchiwania się przy chamowaniu. Wyczuwalny rant z przodu i z tyłu. 1 zdjęcie tył 2 zdjęcie przód Edytowane 12 Maja 2019 przez allegrorx89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Wymianę to się robi nie po wyglądzie tylko po tym jak są zużyte .Normy techniczne podają jak grube mają być tarcze hamulcowe ,i kiedy trzeba je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Czy da się wymienić tylne tarcze i klocki bez Clipa? Co z tłoczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Da się be Clipa , filmiki w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi