karolaa Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Czy ktoś robił upgrade Rlinka 2.2.15.703 na 2.2.19.300 Z tego co można wyczytać taki upgrade może wykonać tylko ASO... auto po gwarancji, poza tym z rynku francuskiego... Ile takie coś może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 System 2.2 można podnieść do 3.x . Da się wówczas uruchomić AA. Zagadaj w odpowiednim temacie tego forum. Są zapewne magicy w Twojej okolicy ( rymnęło mi się, sorki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Mam iPhone i tam AppleCar po upgradzie również nie działa, więc średnie rozwiązanie. Poza tym czytając problemy po upgradzie do 3.3 to sporo rzeczy przestaje działać albo działa niepoprawnie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 U mnie wsystko dziala . AA tez. Uzywam S8+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 5 godzin temu, karolaa napisał: Ile takie coś może kosztować? Proponuję zarejestrowac się na myrenault. I dodać samochód. Potem z potem do samochodu i znowu do kompa(durne to :)) zobacz nie masz aktualizacji itd... Następnie napisz na kontakt do działu multimedia renault lub nawet zadzwoń. Chodzi o to aby dodali VIN Twojego samochodu do bazy. Tam powiedzą dużo na ten temat. Czy auto jest z rynku tego czy tamtego to nie jest istotne. W ASO za aktualizację możesz zapłacić koszy 1h roboczej czyli ok. 150 zł brutto. Jednak nie wszystkie ASO się w to bawią. Niebawił bym się w aktualizację z Twojego poziomu 2.15 do 3.3 gdyż może nie zadziałać w najlepszym wypadku lub wywalić rlink i wtedy będzie płacz. Można by spróbować jeszcze iść krok po kroku z aktualizacjami. Jak się robi back do 2.2.19.300 tylko trzeba poczytać. Niestety nie mogę zagwarantować, że zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 A tutaj patrzyłeś? https://easyconnect.renault.pl/software-upgrade/r-link2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 na myrenault po wpisaniu VIN nie ma aktualizacji, bo tak jak wcześniej napisane bylo - nie można wykonac upgrade samemu z takiej wersji. Zreszta zgadza sie to z infromacjami ze stronki: https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/ wiem, że trzeba pojechac do serwisu, pytanie dotyczyło kosztów, czy ktoś był i wie ile to kosztuje..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mishaxxx Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Dnia 13.05.2019 o 10:36, karolaa napisał: Mam iPhone i tam AppleCar po upgradzie również nie działa, więc średnie rozwiązanie. Poza tym czytając problemy po upgradzie do 3.3 to sporo rzeczy przestaje działać albo działa niepoprawnie do końca. Da i się i iphine działa. Problem leży nie w rlink a w portach usb. Trzeba wymienić na te z wyższej wersji nr kat 280238352R. Robiłem upgrade z 2 do 3. Wymieniłem porty i wszystko lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Nie zależy mi bardzo na AppleCar, bardziej żeby telefon sie połączył. Samodzielne wgrywanie wersji 3.3 trzeba poprawiać DDT4.. Trzeba mieć złącze itd. Gdyby był porawny gotowiec jak wgrać 3.3 z instrukcja po polsku/ang a nie tłumczeniem google to może warto ryzykować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mishaxxx Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Pytaj a pomogę. Operacje robiłem wielokrotnie. Wsad i dev pena mogę Ci wysłać. Operacja prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi