Hadson Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam nowe lusterko, bo poprzednie wyglądało fatalnie. Było połamane i nie mogłem znaleźć używanego full elektrycznego. Aż w końcu dopadłem. Ale chce ściągnąć nakładkę do malowania ale do tego muszę ściągnąć lustro. Czy potrzebuje do tego jakieś narzędzie?? Ściągał już to ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Podstawa to klucz TORX. Lusterko jest mocowane na 3 takie śruby. Znajdują sie one pod tym maskujacym trujkątem. Jego zdemontujesz delikatnie podważając i ściagając. Jest montowany na plastikowych j jakby kołeczkach rozporowych. Samo lustro zdemontujesz "wyłamując je" po wcześniejszym przestawieniu w skrajne połozenie. Generalnie demontaż lusterka to 5-6 min roboty z tego dość długo dopasowywałem rozmiar Torxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Lusterko zdjąłem w kilka sekund. Męczyłem się z samym lustrem ale w końcu pokonałem. Jeszcze odpiąć grzanie i zabieram się za to nowe. Zgodnie z zasadą "na starej ... młodzież się ćwiczy..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Nie chcę tworzyć nowego tematu, bo i po co, więc piszę w tym. Dzisiaj sam sobie (chyba) zrobiłem problem. Chodzi o lusterko od strony kierowcy. Ktoś mi przestawił szkło na parkingu i ja chcąc sobie dobrze ustawić zabrałem się za regulację - lusterko manualne. Fakt faktem, coś już było z nim nie tak odkąd kupiłem bo zawsze do góry było go trudno ustawić. No i tym razem również chciałem do góry, ale się nie dało. Przesunąłem więc palcem szkło na zewnątrz no i sobie ustawiłem. Zaznaczam, że nie było słyszać żadnego trzasku, ani nic, leciutki opór był. No i potem chciałem sobie jeszcze "podoustawiać" no i zauważyłem, że nie chodzi mi już prawie w ogóle regulacja wewnątrz. Chodzi tylko jedynie jak zrobię okrężny ruch w prawy dolny "róg" (tak jakby od lewej strony), wtedy się przesuwa, ale w żadną inną stronę już nie, a ten regulator (dzyndzel) chodzi bardzo lekko jak i również samo lustro dość lekko się przesuwa palcem. Chciałbym zdiagnozować - czy coś się urwało, czy po prostu coś zeskoczyło - tylko teraz nasuwa się pytanie - czy wystarczy dobrać się do lusterka od wewnątrz (odsłaniając ten trójkąt), czy trzeba ściągać lustro? Prosiłbym o odpowiedź, bo jutro chciałbym się tym zająć. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 moim zdaniem trzeba będzie zdjąc całe... ale przecież nie jest z tym aż tyle roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Trzeba było zdjąć całe, faktycznie. Wynik okazał się skazujący - urwana jedna linka od regulacji, więc lipton ;-/ U mnie w mieście, w żadnym ze sklepów (nawet IC) nie mieli w ofercie czarnych lusterek (z czarną nakładką), tylko wszystkie przygotowane do lakierowania. Zamówiłem obie sztuki (lewa i prawa) do malowania i takie też w sobotę rano otrzymałem. W tym tygodniu daję do lakierowania i będę się cieszł nowymi lusterkami - pod kolor nadwozia ;-) Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek91 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam a powie mi ktoś jak dotać się do termometru? Co trzeba zdemontować i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Jak we wszystkich megankach musisz zacząć od wydłubania szkła. Sposób opisany przykładowo tu od posta #9: http://megane.com.pl/topic/312-lusterka/ Nie przejmuj się że opis dla starszej wersji, w II jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek91 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dzieki mam jeszcze jedno pytanie jak wyciągnę szkło z lusterka to będzie już widać termometr?CZy dalej będę musiał coś rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Nie pamiętam dokładnie ale chyba trzeba potem zdemontować przednią osłonę lusterka by dostać się do śrubki, ale bez szkła już będziesz widział zaczepy tej osłony, jest ich 6 lub 8. Musiałbym do garażu iść policzyć, mam takie ze sceniola rozebrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek91 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dzięki.Swoją drogą wiesz może jakie jest fachowe określenie termometra do megany? Bo gdy wpisuje w google "megane 2 termometr albo megane 2 ter. sklep i nic nie umię znaleść tylko same fora żadnego sklepu z ewentualną ceną a tym bardziej zdjęcie nawet w inter carsie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 czujnik temperatury zewnętrznej Renault i pierwszy z brzegu, są i tańsze: http://allegro.pl/czujnik-temperatury-zewnetrznej-renault-laguna-ii-i2908154360.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek91 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dzięki wielkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Podłączam się do tematu moim świeżo zakupionym Megane II Ph II CC. Chodzi o lusterko pasażera. Wszystko działa poprawnie: elektryczne ruchy w dół/górę, lewo/prawo, składanie. Tylko widzę, że po otwarciu lusterek w położenie do jazdy całe lusterko drga. Sama cała obudowa drga dość mocną - sprawdzałem ręką - jakby coś niedokręcone. Z zewnątrz wygląda normalnie, żadnych pęknięć, rys itp. Rozumiem, że muszę je rozebrać tak jak piszecie (podważyć szkło). Podejrzewam, że są odkręcone jakieś śrubki wewnątrz lusterka. Co podpowiecie w tej sprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 O drgającym lusterku przeczytasz trochę więcej w takim temacie dla sceniola II. http://megane.com.pl/topic/32744-skladanie-lusterka-zewnetrznego/page__view__findpost__p__255780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi