arcean Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Od pewnego czasu poszukiwałem źródła okropnego brzęczenia w kabinie. Nieźle się zdziwiłem jak je w końcu ustaliłem . Mianowicie brzęczy przycisk w dźwigni hamulca ręcznego... Ktoś już miał taki przypadek? Można z tym coś zrobić, czy pozostaje jedynie wymiana całej dźwigni? Bardzo wkurzające na kostce brukowej :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Też tak mam. Jest to chyba łańcuszek, który idzie od dźwigni hamulca. Jak się go dotyka (hamulec ręczny) to jest cisza, a jak puści to lekko się trzęsie razem z łańcuszkiem i dlatego tak brzęczy. W Clio IV miałem dużo głośniejsze, rozebrałem tunel i po prostu naciągnąłem mocniej ten łańcuszek poprzez dokręcenie = problem z głowy. Tutaj się nie podejmuje tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel.jasiewicz Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Mam dokładnie ten sam problem :/ Zgłaszałem go nawet w ASO na gwarancji, ale oczywiście stwierdzili, że wszystkie Megane IV tak mają i już... Grrr.... Przypomina mi to żywcem cytat: "nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganire Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Hmmm, nie chce im się pochylić nad problemem i mówią, że wszystkie MIV tak mają. Ja mam co prawda wersję uboższą LIFE - nie wiem czy jest tam taki sam hamulec ręczny, ale u mnie nic nie brzęczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Life ma inną dźwignię ręcznego. Zresztą jak cały tunel środkowy. W ramach testów podkleiłem taśmą srebrny przycisk i tylko się upewniłem, że to on wpada w wibracje. Przydałoby się jakieś sensowne rozwiązanie. Moje ASO także twierdzi że TTTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaczyna mnie drażnić te brzęczenie przycisku. Macie na to jakiś patent ? ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Kawałek papierka jak w starym golfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Komuś się udało przekonać ASO do zajęcia się problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcean Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Stało się - w zeszłym tygodniu wymieniono u mnie dźwignię ręcznego. Brzęczała już podczas każdego oddechu kierowcy ;). Teraz jest cisza jak w modelu z elektrycznym ręcznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi