Quentin88 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam, Powiedzcie mi czy po zlaniu oleju z tego silnika ile jeszcze zostaje w układzie/misce? Da się to jakoś bezinwazyjnie odsessać? Chce zrobić płukankę ale nie chciałbym mieszać dużej ilości pozostałości z nowym olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 10 godzin temu, Quentin88 napisał: Chce zrobić płukankę, ale nie chciałbym mieszać dużej ilości pozostałości z nowym olejem. Bezpiecznym zabiegiem dla silnika którego nie znasz ( auto niedawno zakupione) jest ; - zamiast robić płukankę, - należy skrócić okres wymiany nowego oleju o ok.50 %, Silnik do instalacji LPG oraz chiptuningu musi być w idealnej kondycji, Jakie wyniki po próbie olejowej kompresji?? Stosować oleje z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Kolego nie odpowiadasz na pytanie. Chciałbym wiedzieć czy po zlaniu oleju z tego silnika ile jeszcze zostaje w układzie/misce? czy mam rozumieć ze jeśli korek jest na na samym dole miski (https://www.czesciauto24.pl/topran/10136303) to teoretycznie większość oleju powinno wypłynąć? Czytałem ze w niektorych silnikach potrafi zostać od 0,5-1l starego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zawsze możesz odessać olej ;). Poprzez bagnet. Wiele warsztatów tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 no ale w czy ma to być lepsze? na pewno szybsze rozwiązanie, ale czy wtedy wiece oleju wyciągają? a zawsze ciągną przez bagnet czy z dolu tez wsysają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Dramatyzujesz. Jedz do 1 lepszego warsztatu i zrobią ci to jak trzeba. Przecież taka wymiana oleju to jak pompowanie koła. Jedna z najprostszych rzeczy w obsłudze samochodu. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 no niby tak, ale przy płukance to ja chciałem zostawić samochód na dłużej żeby jak najwięcej syfu wypłynęło a zakłady wiadomo... im szybciej tym więcej klientów. btw. kompresja wróciła, na każdym garze pomiędzy 13,5-14 bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Ja jak robiłem plukanke to olej sciekal a potem już kapal przez 15 min bo tyle chciałem i nie robili problemów. Ale to było robione w dworaczku w Chorzowie a tam jest trochę inaczej dla użytkowników scenikow xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi