satisati Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Panowie ciekawi mnie wasza opinia na temat filtra sportowego, mokrego. Oczywiście ewentualny sens ma tylko montaż w jednostkach turbo. https://sprzedajemy.pl/filtr-powietrza-kn-renault-megane-iv-warszawa-2-6bea9f-nr58112635 a może już ktoś ma praktykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irishrover74 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Miałem podobny filtr przez jeden sezon w Alfie 147. Obiektywnie nie zaobserwowałem większych zmian "in plus". Jeden z użytkowników forum (znający się na rzeczy) zwrócił mi uwagę, że olejek, którym nasączony jest filtr może zasyfiać przepływomierz. Po tym jednym sezonie wróciłem do standardowego filtra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Kiedyś oglądałem test filtrów powietrza na hamowni. Rożnych. W tym "sportowych " . W cywilnym silniku bez sensu. Bez przerabiania dolotu itd to tylko efekt placebo. Najlepszy standardowy Knecht , miał bardzo zbliżone przepływy do K&N Lepiej zainwestuj w coroczną wymianę filtra oraz tankuj dobre paliwo premium. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi