Fojer Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Witam, mam prośbę o pomoc niedawno kupiona Megane z 2009r nie posiada ww. czujnika wyświetla komunikat sprawdź automatykę świateł oraz nie działają w automacie wycieraczki. Ewidentnie brakuje czujnika w szybie po prostu go brak. I teraz pytanie jak to całościowo ogarnąć i jaki kupić. Pytałem na allegro faceta co sprzedaje nowe ale jego czujnik ma tylko sensor deszczu ( tak odpowiedział ). Mogę pokusić się o zakup używki gdzie sprzedający podają w opisie obie funkcjonalności ale do tego należy kupić jeszcze podkładkę żelowa z tego co zdążyłem się dowiedzieć. Jeżeli to nie problem prosił bym o podpowiedź jaki to w sumie ten czujnik muszę kupić by zawierał obie opcje w sobie i ewentualnie jeżeli się uda jakieś nakierowanie. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Wszystkie czujniki posiadają sensor deszczu i zmierzchu. By zamontować taki czujnik musisz mieć szybę z przyklejonym pierścieniem do mocowania tego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fojer Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) Tak oczywiście posiadam owy pierścień jest też taśma do podłączenia więc problemu w tym aspekcie nie ma. Zastanawia mnie tylko dlaczego sprzedawca tej aukcji (link poniżej) twierdzi, że nie ma on w sobie funkcjonalności zmierzchu. Masz może jakieś źródło gdzie mogę śmiało kupować i montować ? RENAULT MEGANE III MK3 CZUJNIK DESZCZU ORYGINAŁ Może kogoś to zainteresuje ale samemu rozwiązałem problem. Jeśli chodzi o czujnik to nie każdy posiada obie funkcje jak sugerował użytkownik aniewa, prawidłowy czujnik deszczu i zmierzchu ma symbol 285350002R do tego kupujemy podkład żelowy TYP3. Wszystko działa prawidłowo światła mijania gasną i zapalają się w zależności od pory dnia. Zgasła kontrolka "Skontroluj automatykę świateł. Instalacja wraz z odtłuszczeniem szyby zajmie 20 - 30 minut. Edytowane 21 Lipca 2019 przez Fojer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi