motomat Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Heja. Wymieniał ktoś kratki nawiewu w Megane IV? Prawą i lewą mam do wymiany z uwagi na urwane "suwadła" i nie wiem jak się do tego zabrać i na co zwrócić uwagę żeby nie potyrać deski. Jakiś tutorial sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Które kratki ? Przy ekranie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztywniutko Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) Podbijam temat, dzisiaj odpadł mi drugi suwak, prawy zewnętrzny, wcześniej lewy zewnętrzny. Jak zdjąć te kratki nawiewu? I czy po zdjęciu będzie się dało wczepić ten suwak z tą częścią co powoduje przesuwanie w lewo i prawo czy trzeba wymienić całą kratkę? Nadto czasami, głównie na postoju słychać takie cykanie z nawiewu, po wyłączeniu nawiewu ustaje, co może być przyczyną? Nagrałem filmik na postoju z tym cykaniem. 20200226_204953(2).mp4 Edytowane 26 Lutego 2020 przez sztywniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammeel Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 U siebie też ostatnio usłyszałem takie cykanie z nawiewu podczas postoju i podczas jazdy na początku też coś słychać takiego. Na początku było słychać tylko z lewej kratki, ale co jakiś czas ten dźwięk dochodzi też z kratki prawej i że środka. Zauważyłem, że jak temp. w samochodzie się ustabilizuje na zadanym poziomie to te "cykania" ustają. Czy rozwiązałeś ten problem może lub ktoś inny miał podobne dźwięki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher44 Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Efekt "cykania" to praca motoreduktorów od klap mieszających powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayan Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Odświeżam temat, dodam coś od Siebie - cykanie, norma przy klimie, jak ktoś napisał powyżej. Co do samej wymiany kratek, doświadczenie z innej marki mam takie że w serwisie powiedzieli mi że nie ma opcji trzeba wymienić całość, ale prawda była taka że można było to domontować z zewnątrz, tylko to długa, żmudna i trudna babranina z umiejętnościami na poziomie chirurga albo proktologa - ale udało mi się to zrobić. Zaznaczam - w kompletnie innym modelu/marce, więc wcale nie musi się to udać z Meganką. Ja robiłem w ten sposób że korzystałem z zestawu obcążków itp do prac precyzyjnych w laptopach, a poprawiałem to gdy stałem gdzieś w korku dłuższy czas. Co do samych nawiewów - gdy moje zaszły i się "skleiły" przez co chodziły gorzej, to pryskałem elementy ruchome WD40. Działało, choć potem sie zastanawiałem na ile to zdrowe żeby sobie tym nawiew klimy robić.... więc w sumie chyba nie polecam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi