Mello3x Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam. Mam pytanie kiedy wymienić pompę wody w 1.4 TCE. Czy dostęp jest łatwy, bo niektórzy pisali na tym forum, że z rozrządem wymienia się ? Mam przebieg 122 tys. Użytkuje samochód dość często( tygodniowo 500 km) i nie chce żeby spotkała mnie przykra niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Z którego roku auto? Kiedy zmieniałeś rozrząd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mello3x Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Auto z 2009 roku. Nie wymieniałem jeszcze łańcucha rozrządu. Wymieniałem tylko komplet paska osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 4/ Przy okazji wymiany łańcucha, wymienić pompę wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Pompa wody napędzana jest paskiem osprzetu. O ile wystarczy miejsca w grodzi to kwestia odkrecenia 3 srub i wyciągnięcia. Ja mam 165 tys już i pompy nie wymieniłem, nic nie cieknie i nie piszczy. Ale zamierzam koło 180 tys wymienić pompę niezależnie od jej stanu. Wiadomo producent nie przewiduje wymiany pompy w tym silniku, tak jak i rozrzadu który pada po około 160 tys yhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almost Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Nie musisz, ale warto to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi