Motor-Fan Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie do Was. Czy ktoś z forumowiczów zna w Warszawie jakiś zakład zajmujący się polerowniem tudzież renowacja lakieru? Mam ryski na lakierze, jest ich sporo ale nie są głębokie i sadzę że zwykłe polerowanie wystarczy... chodzi mi o jak najlepszą firme która sie tym może zając. :) PS. A może znacie jakiś cudowny środek b.dobrej klasy którym mógłbym spróbować Megi dopolerować? Jeśli tak piszcie rownież gdzie można go kupić. dzięki, pozdrawiam i... szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Motor-Fan, oddaj lepiej autko w rece fachowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Motor-Fan, opcja 1: możesz spróbować pastę tempo lub g3, kupisz w sklepach z lakierami samochodowymi itp. Do tego będziesz jeszcze potrzebował: -umyć samochód -wziąć czystą i miękką szmatkę -polerować centymetr po centymetrze lakier aż ryski znikną trzeba to robić gdzieś w cieniu, garażu, byle nie na słońcu i trzeba uwazać żeby nie dostał się jakiś brud, piasek itp pod szmatkę. opcja 2: - jedziesz do firmy i oni Ci to zrobią, myślę że w każdym zakładzie blacharskim to zrobią dobrze. W Wawie nie wiem gdzie jest taki zakład, ale wiem że w Płocku robią za 100wkę idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 polerować centymetr po centymetrze lakier aż ryski znikną pewnie,że można.Ale za jakiś czas powyłażą hologramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motor-Fan Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Skoro radzicie żeby "u fachowca" to zrobić to czekam na adresy w Warszawie [ Dodano: 2008-07-18, 11:37 ] Dziękuje za pomoc i odpowiedzi. Problem rozwiazany. GDYBY KTOŚ SZUKAŁ: mycia, polerowania, sprzątania itd polecam firme Car Pack na Łopuszańskiej. Polerowanie mechaniczne, wosk z teflonem, mycie felg aluminiowych - po prostu auto na błysk - 260zl !! Moja MII jest piękna jak nigdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detailer Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Polerowanie maszynowe lakieru - poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Detailer, bardzo konretny poradnik ;) Nie znam produktów innych firm-od 10 lat robię wszystko Mequierem.W poradniku brakuje produktów: pasta ścierna o symbolu 105 i nowy polish razem z woskiem 205-zastępuje dotychczasowy 83.Poza tym naprawdę poglądowo i fachowo opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detailer Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 waldek708, dzięki za dobre słowo. Poradnik powstał zanim Meg's wprowadził nowe produkty o których wspomniałeś, stąd ich brak. Postaram się to uzupełnić. Jak się zapatrujesz na 105 i 205 w porównaniu z ich poprzednikami. Są Twoim zdaniem warte nieco wyższej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Jak się zapatrujesz na 105 i 205 w porównaniu z ich poprzednikamidużo lepsze...po 105 nie zostają hologramy jak po 86.Poza tym 205 to takie 2 w jednym,zastepuje 83 i 26 czyli zaoszczędzasz troszkę czasu Są Twoim zdaniem warte nieco wyższej ceny? według mnie tak...a za materiał i tak płaci firma.Ma być ten z najwyższej półki i koniec... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi